Otthon

Főzz teát az alma héjából!

Igaz, jelenleg nem éppen téli az időjárás, de azért a naposabb évszakokhoz képest ilyenkor többször szorulunk a négy fal közé. Ökoanyu segítségével összegyűjtöttünk néhány egyszerű és nagyon praktikus, környezettudatos ötletet, amelyekkel könnyebben átvészelhetjük ezt az időszakot.

Egy csepp tisztaság

A hideg időben fogékonyabbak vagyunk a betegségekre, fertőzésekre. Ilyenkor jól jöhet, ha magunknál tartunk egy üvegcse jó minőségű, tiszta teafaolajat. Ez az illóolaj ugyanis kitűnő fertőtlenítő. Tegyünk egyetlen cseppet a tenyerünkre, és dörzsöljük el – utazás után, evés előtt. Az illata kicsit szúrós, de ne rójuk fel neki, hiszen fontos szolgálatot teljesít.

Téli tea

Az alma héjából is készíthető finom tea. Két (lehetőleg bio-) alma héját forrázzuk le fél liter vízzel, majd 20 perc múlva szűrjük le. Nem lesz intenzív íze, de nagyon kellemes forró ital lesz belőle, amely kitűnő segítség gyomorproblémák esetén, ráadásul az elalvást is megkönnyíti.

Így főzhetsz teát az alma héjából!

Mézédes ajakápoló

A hideg szél miatt télen még inkább figyelni kell az ajakápolásra. Egyrészt  fontos, hogy ne csak a nagy nyári melegben igyunk sok folyadékot, hanem télen is. Ha pedig nagyon kifújta a szél a szánkat, gyári kencék helyett tegyünk rá egy kevés mézet. A mézben rengeteg értékes anyag található, amely kitűnően regenerálja a bőrt. (Ha ez nem lenne elég, készíthetsz csokis ajakápolót házilag.)

Hajpakolás másképp

Télen a nagy hidegben a sapka alatt a haj sokszor kicsit fénytelenebb, kevésbé élettel teli. Ez lehetne akár egy szuper, csillivilli hajpakolás reklámja is, pedig csak az olívaolajé lesz! Törölközővel dörzsöljük át a hajunkat, majd kenjük be olívaolajjal, és hagyjuk rajta egy-két órát. Aután a szokásos módon mossuk meg. Ha nagyon száraz vagy igénybe vett a haj, akkor egész éjszakára is rajta maradhat a pakolás, de ilyenkor tegyünk rá egy zuhanysapkát. A haj csillogó, fényes és könnyen kifésülhető lesz. Próbálkozhatunk más olajokkal is: a ricinus például remek hajnövesztő szer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top