Otthon

Nagy csillagszóróteszt

Nélküle nincs karácsony, és valószínűleg kevesebb karácsonyfa vagy függöny kapna lángra. A választék viszonylag szűkös, de mennyiségi problémáink biztosan nem lesznek. Csillagszórókat teszteltünk.

Az egész fővárost körbejártuk, de szinte mindenhol „tigrisfejjel díszített” márkájú csillagszórót találtunk. Szerencsére csomagolás- és méretbeli különbségek alapján tudtunk tesztelni. Egyszerű és egyértelmű szempontokra figyeltünk: milyen könnyen gyullad meg, milyen sokáig ég, mekkora rész maga a gyúlékony anyag, mennyire büdös és milyen szép csillagokat vet. Ki hitte volna, hogy a rémesen hangzó bárium-nitrát, alumínium-, vas- és resinox vegyületek ilyen szépen égnek?

1. Csillagszóró (8 szál/csomag), 16 centis
Az életben is sokszor megéljük, hogy az első az igazi. A csillagszórókkal is így voltunk, nekünk is ez lett az egyik kedvencünk. Gyorsan meggyullad, nem túl büdös, ami annyit tesz, hogy a szagától nem akartunk azonnal elájulni, és nem csak azért, mert óriási szélben csillagszóróztunk. Végig leégett, és 30 másodpercig gyönyörködhettünk a szikrákban. Ahogy a többi 16 centis versenyzőnél, úgy itt is kb. 10 centi hosszú a „hasznos” rész.
Ára: 38-59 forint között is találtunk

 
Nagy csillagszóró teszt
 
Nagy csillagszóró teszt

2. Csillagszóró (8 szál/csomag), 28 centis
A második leghosszabb csillagszóró egy percig szórta a szikrákat, az előző termék nagy testvére. A gyerekek imádni fogják, mert messzire szórja a csillagokat, és attól sem kell félni, hogy a kezüket megégeti, mert a 28 centi nem a „hasznos” részt jelenti.
Ára: 179 forintért találtunk a fővárosban

 
Nagy csillagszóró teszt
 
Nagy csillagszóró teszt

3. Csillagszóró (8 szál/csomag), 16 centis
Alig sikerült meggyújtanunk, az ujjunk is megfagyott, mire valamilyen életjelet adott. 17 másodperces csillogásával próbált kárpótolni minket, ami viszont arra is kevés volt, hogy eljussunk a Kiskarácsony, nagykarácsony második versszakáig.
Ára: 40-50 forint között találtunk rá a neten

Nagy csillagszóró teszt
Nagy csillagszóró teszt

4. Csillagszóró (5 szál/csomag), 40 centis
A 71 másodperces rekorder, igazi nagyágyú, kezdődő piromániához remek kiegészítő. Mondhatni „prémium kategóriás termék”, sok anyaggal, így a szagát legkönnyebben szabad levegőn lehet elviselni, cserébe viszont olyan csodásan ég, mintha világító bóbita lenne.
Ára: 115 forintért vásároltuk egy élelmiszerboltban.

 
Nagy csillagszóró teszt
 
Nagy csillagszóró teszt

5. Csillagszóró (8 szál/csomag), 16 centis
Bár nagyon szépen ég, elég büdös, és kellemetlen lenne a gyerek orrát befogva tartani, míg irkafirkál a levegőbe. Már a kezdetekkor csalódottan fedeztük fel a csillagszóró anyag felét a dobozban, ekkora anyagveszteséggel egyszerűbb meggyújtani a dobozt, hadd égjen.
Ára: 40-50 forint között találtunk rá a neten.

 
Nagy csillagszóró teszt
 
Nagy csillagszóró teszt

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top