Otthon

Kinőtte a gyerek a pulcsit? Csinálj belőle sálat!

Múltkor már megmutattam, hogyan kezdett új életet egy réges-régi pulcsim. <a href="https://nlc.hu/otthon/20131031/pulcsi-parna-csinald-magad-varras/" target="_blank">Párnahuzatot varrtam akkor belőle</a>, és a téma sikerén felbuzdulva, gondoltam, bemutatom nektek, hogy hasonló átalakítással más remek dolgok is születhetnek. Például sálak kidobásra ítélt vagy turkált nadrágból és pulcsiból.

Most kivételesen nem a saját elrakott készleteimből gazdálkodtam, hanem a környék legjobb turijának a kincseiből válogattam össze az idei ősz legjobb kiegészítőinek alapanyagát. Egy csavart mintás kötött pulcsi, és egy régi, bő szárú, halszálkamintás nadrág voltak most a befutók, akik új életet, új esélyt kaptak nálam.

Sálakat készítettem, mert egyrészt ősz van, másrészt komoly sálfüggőségben szenvedek, így tovább bővítettem az amúgy sem kicsi gyűjteményemet. Eddig sose mutattam be magam a kész termékeket, de most kivételt tettem, remélem, így könnyebben kötitek majd munkáimat egy személyhez, egy archoz, egy sálhoz…

Kezdjük a pulcsival, az az egyszerűbb!

Varrj sálat megunt holmikból!

Ezekre lesz hozzá szükséged

  • egy kiszanált, de szép mintájú kötött pulcsi
  • olló
  • varrógép
  • gombostűk
Megnézem
Összes kép (1)

Második verzió: sál nadrágból

A nadrágátalakítás sem ördöngösség, vágjunk is bele! Ehhez szükségünk lesz egy megunt, kilyukadt vagy turkált nadrágra, aminek szép és kellemes az anyaga.

Megnézem
Összes kép (1)

A halszálka minta tökéletes kiegészítője lehet egyszínű kosztümjeidnek, de farmer mellé is gyönyörű!

Varrj sálat megunt holmikból!

Ha tetszett, nézz körül Dia blogján, ahol többek között sok további varrós ötletet találhatsz, megtudhatod, hogyan készíthetsz édes babapapucsot, tépőzáras karnistakarót vagy táskát konyharuhából.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top