"Először a két fiam teszteli a játékaimat"

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Gábor Brigi agrármérnöknek tanult, és csak a gyerekei születése után adta fejét kreatívkodásra, most elsősorban organikus textilből készít nagy odaadással és szeretettel egyedi, pihe-puha, kis játékokat. A bepólyázható macibébi, Ciróka cica és a Szundi párna mind-mind a saját alkotásai, de a legkelendőbb a garázsbatyu.
- A legtöbb anyuka a garázsbatyut veszi meg tőled ajándékba a fiainak. Mesébe illő neve van, mit takar?


Ez egy textilből készült autópálya, a közepén van három autóbeálló, és össze lehet hajtogatni. Kifejezetten praktikus. A garázsbatyu mellett az állatfigurák, a cica, a nyuszi, a maci is nagyon kedveltek, és favorit a bagoly, no meg a marokfigurák. Mivel a játékaim nagyon puhák, akár újszülötteknek is adhatók.

Én egyébként mindig meglepődöm azon, hogy kik vásárolják meg a pici gyermekes szülőkön kívül a játékaimat: észrevettem, hogy a tinik inkább csak nézegetik, de a 20 év fölötti lányok gyakran bele is szeretnek, és meglepik saját magukat egy-egy darabbal.

Így néz ki a garázsbatyu. Klikk a képre a többi játékért!
Így néz ki a garázsbatyu. Klikk a képre a többi játékért!

Egyszer egy 50 éves hölgy vett egy textilfigurát magának, én nagyon meghatódtam! Ezek a kis textillények ilyenkor játékból egyfajta kabalává válnak. Jó őket kézbe venni, megfogni, és jó érzés a szemnek is, a lágy formájuk és a jókedvre derítő színük miatt. Szerintem ezek kedves ajándékok.

Van olyan nálad, mint mondjuk Picassónál a kék korszak? Amikor egy szín végigvonul a munkáidon, és csak kék cicákat és babákat készítesz? Vagy mi alapján határozod meg a színeidet?

Érdekes, hogy két fiam van, 6 és 9 évesek, de a textilfiguráim leginkább mégis lányos színekben készülnek. Sok a rózsaszín, és ez azért van így, mert ezt kérik a legtöbben. Gyakran készítek egyébként személyre szabott figurákat: ez úgy történik, hogy a Meska-boltomban megtetszik valakinek valami, és megírja, hogy ugyanilyet szeretne, csak mondjuk nem sárgában, hanem kékben. Azt összességében kijelenthetem, hogy azt veszem észre magamon, egyre színesebbek a kis lényeim.

Kattints a képre a többi helyes figuráért!
Kattints a képre a többi helyes figuráért!

- Milyen érzés, amikor elkészül egy pihe-puha kis figura?

Nagyon jó, örömteli, és borzasztó személyes. Így aztán a nagyobbaknak nevet is adok. Felcsapom az utónévkönyvet, és abból választok. Például Julka baba. Próbálok mindig magyar nevet adni. Az állatfiguráknál egyébként a kisfiaimat is bevonom: a gyerekeim egyrészt tesztelik a prototípust, hogy biztosan bírja-e a nyúzást, másrészt ők is adják az állatok neveit.

- Hogyan kezdtél el gyermekjátékokat készíteni?

Az egész úgy kezdődött, hogy van két fiam. Gyesen voltam otthon, amikor valahogy arra terelődtek a gondolataim, hogy ha eredetileg agrármérnöknek tanultam is, mindig nagyon szerettem volna kreatívkodni. Így kezdtem el textilfigurákat készíteni, kézműveskedni. Szeretném elérni, hogy még több időt tölthessek az alkotással, és ha lehet, teljes állásban ezzel foglalkozhassak. 

Kattints a képre a többi figuráért!
Kattints a képre a többi figuráért!

 
Olvass még több interjút a Meska alkotóival!

Schall Eszter grafikus: "Kedvesnek lenni menő"
Fanyúvasztó és Fanyúvasztó néni: "Kérték, csináljak íróasztalt a repülő szárnyából"
Kricsár Annamária: "Meglepődtem, hogy megvették az ékszereim"

Olvass tovább

Hozzászólások

KN18 2013-10-24 11:36

Én sem a magyar webáruházak árait vettem alapul hanem a NAGYKER árakat. 

A garázs cucucchoz a többi figurához képest sok anyag kell + flíz is.  

csillamilla80 2013-10-24 11:20

Arra nem gondoltok, hogy pl. ebay-en veszi meg az alapanyagot? En ékszereket készitek gyongybol, es el kell hogy mondjam, nem a magyar gyongy webaruhazaktol rendelek...

KN18 2013-10-24 08:28

A garázsbatyuhoz sok anyag kell és 3750 ft az eladási ára.

Az nem jön ki annyiból ha organikus anyagból készül és én nagyker áron számoltam. 

szilvasgomboc 2013-10-23 23:36

A feketenyuszifej nagyon édi.  A zöld is.

énmegmondom 2013-10-23 18:41

De aranyosak!!!

Gartulálok Briginek :)

Maxim 2013-10-23 18:35

Ezeknek az organikus anyagoknak 3-6000 között van az ára, ráadásul 110 cm szélesek. Gondolom, ez a készítő a legolcsóbbat használja.

Dnanga 2013-10-23 18:29

Ez járt nekem is a fejemben. Sokallom az árat még ha organikus is. De biztos vannak akik meg tudják fizetni.