Otthon

5 lakás 10 négyzetméter alatt

Olcsó, piciri lakásokat kerestünk Budapesten, és kiderült, hogy kevés négyzetméteren is ki lehet alakítani otthonos fészket, csak keveseknek sikerül. Akad olyan lakás, amelynek a látványa is döbbenetes.

Miután megmutattuk a legszörnyűbb és legszűkebb New York-i albérleteket, körülnéztünk hazai ingatlanos oldalakon, milyen olcsó zugok várják itthon a kispénzűeket. Meglepően sok 12-14 négyzetméteres lakást árulnak jutányos árakon, a legtöbbet a hetedik és a nyolcadik kerületben, de még 10 négyzetméter alatt is van élet. Most a legpirinyóbbakra koncentráltunk. Találtunk meglepően otthonos apró lakást is, de akad pár olyan, amelynek a látványa is döbbenetes.

8 négyzetméter

Kedves fészek a 8. kerületben

Fotó: ingatlan.com
Fotó: ingatlan.com

A mérete ellenére egészen hangulatos ez a 8 négyzetméteres lakáska, amibe még egy kád és egy szépen felújított miniatűr konyha is belefért. A galérián található ágy is inkább hívogató, meleg fészeknek tűnik, mint sötét lyuknak. Az Orczy tér és a Kálvária tér közelsége miatt nem egy előkelő környék, de legalább lehet nagyokat sétálni a Fiumei úti temetőben. Még több kép erre.

Ár: 2,8 millió

Ahová csak aludni járnánk

Fotó. ingatlan.com
Fotó. ingatlan.com

Bár megpróbálkoztak a tükrös térnövelő trükkel, otthonosnak nem mondanánk ezt a kopár lakást, ami már a fotók láttán is kellemetlen bezártságérzést kelt. Ez is az Orczy térhez közel található, de legalább ott a közelben a mostanában szépen gondozott Orczy kert a tóval és a Népliget. Még több kép erre.

Ár: 3,4 millió

9 négyzetméter


Olyan szűk, hogy fotózni sem lehet

Fotó: Otthontérkép
Fotó: Otthontérkép

Ez a lakás annyira szűk volt, hogy csak a részletekről sikerült fotót készíteni, így igazán nem látszik, mire is elég az a 9 négyzetméter. A lakás az eddigiekhez képest menő környéken, a Teréz körúton található, nem tudjuk, érezni-e, ahogy kinn elhajt a 6-os villamos, de legalább az ablak a belső udvarra néz. Még több kép erre.

Ár: 4,99 m

Tengerészhangulat a Váci utcában

Fotó: ingatlan.com
Fotó: ingatlan.com

Viszonylag úri életet kínál 9 négyzetméteren ez a matrózos-vitorlázós hangulatú lakás a Váci utcában. A mosogató olyan mütyürke, hogy a konyhában állva azt is képzelhetnénk, hogy egy hajó kabinjában főzünk. Maga a ház is egészen elegáns, viszont az alaprajzon jelzett fürdőszobás vécé helyett a fotókon csak egy árva vécét látunk, akárhogy pislogunk. Még több kép erre.

Ár: 7,5 millió

Kárpótolhat a kert

Fotó: ingatlan.com
Fotó: ingatlan.com

Ha valaki a belvárosi pörgés helyett egy kis zöldre vágyik, és eleve nagyon kicsi lábon él, akkor ez a kis zug megfelelő lehet a 13. kerület külsőbb részén. Egészen elképesztő látvány a bejárattal szemben szabadon és pőrén álló zuhanytálca, és általában is volna mit felújítani benne. Mivel nagyon olcsó, belefér, hogy költsön rá az új gazdája. Még több kép erre.

Ár: 2,3 millió

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top