Otthon

Íme, a legszörnyűbb albérletek

Fotóblogban gyűjtötte össze egy fiatal srác, milyen borzasztó kiadó szobákat talált, amikor elfogadható árú albérleteket keresett New York jobb részein. A kedvencünk az alagsori sátor havi 112 ezerért.

Pár hónap múlva ellepik Budapestet és más egyetemi városokat az albérletet kereső diákok, hogy elfogadható áron keressenek egy lakhatásra alkalmas zugot maguknak. Nagyjából ugyanezt a kálváriát járja egy New York-i fiatal, aki a legmegdöbbentőbb találatokról fotóblogot indított A legrosszabb albérlet címmel.

Aludj a tűzhely felett havi 200 ezerért! Kattints a képre a többi döbbenetes fotóért!
Aludj a tűzhely felett havi 200 ezerért! Kattints a képre a többi döbbenetes fotóért!

A képek és az árak alapján ott igazán drámai a helyzet, pedig idén be sem kerültek a világ tíz legdrágább városába. Egy alagsori sátorért is havi 112 ezer forintot kérnek, ami Magyarországról nézve egészen vérlázító. A kreatív főbérlők kiadó szobát varázsolnak mindenből, legyen az a hálójukból nyíló gardróbszoba, vagy egy szűk, egyszemélyes próbaterem, és borzasztó, ablaktalan zugokat kínálnak több százezer forintokért.

Kukatárolóból kialakított zug Budapesten

Hasonlóan szörnyű albérletekkel természetesen a szerkesztőség tagjai is találkoztak, laktunk olyan ablaktalan szobában ketten, ahol csak egy ágy fért el, és olyan lakásban is, ahol a vécé a konyhában volt. Belefutottunk olyan ajánlatokba is, amikor egy kukatárolóból vagy kerti medencéből alakítottak ki kiadásra alkalmasnak ítélt vityillót. Nektek mi volt a legfurcsább albérletes élményetek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top