Tavaszi nagytakarítás: 8 környezetbarát tipp

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Mossuk le az ablakot fekete teával, tisztítsuk a fürdőszobai felületeket teafaolajjal és szódabikarbónával. A bolti vegyszerekhez képest sokkal olcsóbbak a környezetbarát megoldások. A Föld napja alkalmából összegyűjtöttünk néhányat.
2013. 04. 22. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A tavaszi nagytakarítás kiváló alkalom arra, hogy új, környezetbarát takarítási módszerekkel kísérletezzünk. Azt már mindenki tudja, hogy az ecet valóságos csodaszer, és a szódabikarbóna sem csak gyomorégésre vagy sütőpor helyett jó, de most tíz, kevésbé közismert tippet mutatunk a Huffington Post gyűjtése alapján.

A természetbarát tisztítószerekkel nemcsak a világot tesszük jobbá, de kíméljük a saját bőrünket, és a padlónkon csúszkáló, mindent nyalogató gyerekeket, háziállatokat is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek megoldások sokszor olcsóbbak, mint a bolti szerek.


  Hol ünnepeljük a Föld napját?  Fővárosi Állat- és Növénykert  Szerdáig tart az állatkertben a Föld fesztivál, ahol többek között madármentő bemutató várja a látogatókat. Az óvodásoknak, iskolásoknak, családosoknak természetvédelmi vetélkedőt szerveznek, és aki akar, az állatkerti növényültetésbe is besegíthet. A sokféle program mellett természetesen nem lehet kihagyni a kéthónapos oroszlánkölyköket, az elefántbébit és a szintén nemrég született gazella, lajhár, kuszkusz és jávai langúr bébiket.
  Országos Mezőgazdasági Könyvtár

  A komposztálásról, a takarékosságról, a tudatos vásárlásról is többet tudhatunk meg ezen a május 11-ig látható kiállításon, ami számtalan játékkal gondolkodtatja el a résztvevőket arról, hogyan és miért teszik kockára az élhető Földet és a jövőt. A felfedezőúton a résztvevők megismerhetik a Föld országainak ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hány kilométert utazik például a reggelire elfogyasztott étel a termelőtől az asztalig és hány órát töltenek a magyarok átlagosan tévézéssel naponta.  Országos szemétgyűjtési akció

  Aki nem csak elgondolkozni, de tenni is szeretne, az április 3-ig csatlakozhat a Magyar Közút országos szemétgyűjtési akciójához. Most kilencedjére fognak össze önkéntesekkel azért, hogy megtisztítsák az utak környezetét, és idén is több tízezer résztvevőt várnak. Az eddigi alkalmakon közel 50 ezer köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze. A jelentkezőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságain várják.
  Olvass tovább

  Hozzászólások

  moderator_BB 2013-09-16 21:07

  Kedves Antirónia, a cikk idén tavasszal íródott, csak egy takarítócég kommentként hozzátette a saját kis reklámját, emiatt lett belőle topik most.

   

  De úgy látom szerencsére a többieket nem zavarta, jó kis ötleteket olvastam tőlük a lenti kommentekben, elvégre ősszel is szoktunk nagytakarítani, szóval akár aktuális is lehet a topik, csak azzá kell tenni :)

   

   

   

   

  antironia 2013-09-16 20:48

  Ráadásul KÉT TOPIK ugyanarrról.... :-o:-o

   

  http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&csatid=819&topicid=310387

   

   

  Hány kalóriát éget a tavaszi nagytakarítás? ť

  Maxim 2013-09-16 19:59

  Próbáld meg a rozsdafoltot kólamentes alufóliával dörzsölni. Az eredmény ugyanaz.

  Maxim 2013-09-16 19:57

  Ez mekkora marhaság! 

  Ezzel az erővel a szódabikarbónát is a veszélyes vegyszerek közé kellene sorolni, pedig messze nem az. 

  bigacsiga2 2013-09-16 19:57

  Persze, mert foszforsav van benne, mint a legtöbb "gyenge" tisztítószerben.

   

   

  Mosolyka lettem 2013-09-16 19:52

  Egy másik tipp takarításhoz:

   

   

  A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
  - Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.

   

  Sok más egyébre is jó a kóla, de ivásra a legkevésbé.

  Mosolyka lettem 2013-09-16 19:47

  Tavaszi nagytakarítás??? Akkor még várok vele márciusig.