Otthon

Lakásátalakítás: három megújult nappali

Drága dizájnbútorok helyett felújított régi darabokkal, új színre festett fallal és egy kis barkácsolással teljesen új hangulatot lehet teremteni. Erre mutatunk három példát.

Szürkeségből színorgia



Kattins a képre a fotókért!
Kattints a képre a fotókért!

Amikor az új tulajdonosa beköltözött ebbe a lakásba, a régi, sötét színű bútoraival rettentő lehangolóan nézett ki a nappalija, hiába áramlik be rengeteg napfény a nagy ablakokon. Mivel nem akart mindenből újat venni, a néhány új mellé több használt bútordarabot szerzett be, amiket csak újrakárpitoztak, és pár kiegészítőt újrafestettek. Ebben egy bútorfelújítással és lakberendezéssel foglalkozó barátnője segített neki, akinek cserébe új blogdizájnt készített a tulajdonos. Így a tervezés sem került pénzbe. A lapostévét tartó állványt sem boltban vették, mert hihetetlen árakkal szembesültek, ehelyett bútorossal készíttettek egyet.

Forrás: Design Lovefest

Az új moziszoba


Kattins a képre a fotókért!
Kattints a képre a fotókért!

Egy valaha hangulatos, kandallós szobát alakított át moziszobává egy család lakberendező segítsége nélkül. A mostanában rettentő divatos világos színek helyett a sötétszürke alapszínt választották, nem véletlenül, mivel a világos falak visszatükröződnének a képernyőn, és zavarnák a filmnézést. A csúnya, linóleum padlóburkolat helyett új laminált parkettát raktak le, és a kandalló tégláit fehérre festették.

Forrás: Apartment Therapy



Nappali és dolgozó egyben

Kattins a képre a fotókért!
Kattints a képre a fotókért!

Bár a szoba nagy átalakuláson esett át, a bútorok nem nagyon változtak, csak áthelyezték és átfestették őket, és a fal kapott kék színt. Az új szoba két alapszíne így a fal kékje és az itt-ott felbukkanó fakó narancssárga lett. A lakás tulajdonosa egy fiatal lakberendező, aki itt is dolgozik, így egy dolgozósarkot is kialakított magának az ablakkal szemben. Az asztalt két kis polcból rakta össze, ezekre először egy textillel borított furnérlemez került, arra pedig egy üveglap. A befelé fordított polcokban így rengeteg munkakellék rejtőzik.

Forrás: Sas Interiors

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top