Otthon

Fillérekből rendezte be otthonát az anyuka

Ahelyett, hogy új holmikra költött volna, olyan tárgyakkal tette komfortossá a házát, melyek másoknak már nem kellettek. Ügyes.

Az angliai Newheavenben élő Cat Fletcher öt évvel ezelőtt vásárolt egy családi házat. Elkötelezett környezetvédőként úgy döntött azonban, nem pazarolja a pénzét vadonatúj berendezési tárgyakra, inkább böngészni kezdte az interneten a használt lakásfelszereléseket kínáló hirdetéseket.

Cat Fletcher
Cat Fletcher

A háromgyermekes anyuka jobbnál jobb ajánlatokra bukkant és rövidesen teljesen rákapott az olcsón vagy ingyen beszerezhető holmik gyűjtögetésére. Rendszeresen járt használt cikkeket kínáló boltokba, bolhapiacokra és vásárokra is. „Nem hinném, hogy szégyen, amit csinálok, sokkal nagyobb szégyen lenne, ha pazarolnék” – fogalmazott egy brit lap riportjában.

A házában persze nem passzol minden mindenhez, sőt. Az összhatás mégis éppen ettől stílusos és otthonos. Cat számításai szerint az évek során nagyjából 20 000 fontot, azaz mintegy 7,2 millió forintot spórolt meg, és takarékos hozzáállása segített túlélni azt a 18 hónapos időszakot is, ameddig munkanélküli volt.

Eklektikus és otthonos
Eklektikus és otthonos

A nő elárulta ugyanakkor azt is, hogy minőségi termékekre szívesen költ komolyabb összegeket is, azonban ezeket a holmikat aztán hosszú évekig használja. Nem cseréli le például a mobiltelefonját csak azért, mert a gyártó kiad egy újabb modellt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top