Ítéletidő jön a hétvégén

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ha nem muszáj, ne induljunk útnak – ezt javasolja a Magyar Közút Zrt. Havazásra, hóátfúvásokra, és néhol 30 centis hóra lehet számítani.
2012. 12. 07. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Pénteken még jelentéktelen hózáporok lesznek, főleg északkeleten – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Éjszaka viszont Nyugat-Dunántúlon beindul a gépezet, és csak esik, esik, reggelig nagyjából öt centi. Aminek még örülhetnek is a gyerekek, lehet hóembert építeni, szánkózni, de sajnos sok helyen nagyon erős szél lesz. Pont ezért figyelmeztet a Magyar Közút Zrt., hogy csak akkor induljunk útnak autóval, ha nagyon muszáj, akkor is szigorúan téli felszereléssel.

Ítéletidő jön a hétvégénSzombaton az ország déli megyéiben szakad majd a hó, Baranya megyében akár 30 centi is várható. Szombat délutánra az ország középső részére is elérnek a hófelhők. Mínusz 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Brrr!

Az Alföld déli részén is hóakadályokat építhet a 60-70 km/h-ás szél. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Tiszántúlon esik majd a legtöbb hó, de már nem lesz olyan intenzív. Vasárnap is borult időre kell számítanunk, akár mínusz 5 fok is lehet. Igazi otthon maradós, sütisütős hétvége lesz!

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Olvass tovább

Hozzászólások

Frigyesur 2012-12-08 19:56

Ott nem 'váratlan a hóhelyzet' :))) Amúgy szörnyen gáz, mert annyira nem nagy dolog lenne megvárni, amíg nem ráfagy és tükörjég...

Frigyesur 2012-12-08 19:42

:D:D:D:D:D Köszi, ezt megosztottam :D

Pilizota 2012-12-08 18:44

Dújváros, szombat este van.

Még a régi kevéske hó van és hideg.

Ami csüt-ön lefagyott, az pént-en kicsit felolvadt és felszáradt. Pénteken még a nap is sütött.

Most is szép idő van, csak nem süt a nap. A levegő még száraz. Száraz hideg.

lady1986 2012-12-08 10:41

Ne lepődj meg.

Itt minden télen beüt az a helyzet, hogy egyes városrészekre nem mennek ki a buszok, vagy csak féltávig, ahol még biztonságban meg tud fordulni. Vannak helyek, ahol olyan rossz minőségűek, meredekek és kanyargósak az utak + szűk az úttest, hogy a sofőrök még hó nélkül " csak " lefagyással sem merik vállalni, mert már számtalan árokba és mellékutcába csúszott busz után rájöttek, hogy ez nyári gumival nem fog menni. Ha hó is esik, van hogy még féltávig sem mennek ki. Gyerekkoromban sok ilyen " szép " hószünetet élveztem végig, mikor reggel legyalogoltam a táv felét, buszra fel, suliba be, mondjuk 2 tanórát végigül, majd némi havazás után bemondta a suli hangosbemondója, hogy aki XY városrészen lakik induljon haza, mert kb 1 óra múlva leállítják az oda való közlekedést ha tovább esik a hó. Másnap már be sem kellett menni...

borka.b 2012-12-08 10:28

Regel korán ébredtem, ondom, megelőzöm a kenyérért verekedőket a boltban. Fél hétkor, hóakadály miatt nem volt kenyér, zsemle.

A Pékség, ahonnan hozzá, 6 km, a város főutcáján kell hozzá végigjönni autóval. Fél hétkor volt két centi hó, az út hókásás volt, de nem volt lefagyva. 

Normális esetben fél hatkor hozzák.

Egy órát bírta kéni (vagx hát ugye fogalmam sincs, végül mennyit) 6 km-n...

 

Az út túloldalán levő  pékáruboltban érdekes módon volt minden, oda valahogy eljutott az autó :)))

A két bolt között van egy 5 méter széles út. 

Röhej. 

Zalina 2012-12-08 10:16

Sajnos engem Dél-Buda nem érint, elég messze van, de jó hallani, hogy valahol takarítanak.

A mi városunkban ez nincs így.

Arról már nem is álmodok, hogy a mi utcánkban valaha takarítják majd a havat, hisz ez az elmúlt években sem történt meg.

Pedig nem egy kis eldugott mellékutcában lakom.

Bár ha jól emlékszem utoljára kb 6 éve takarították rendesen az utcákat és a járdákat is, de azt is csak a belvárosban, most már ott sem viszik túlzásba.

Zalina 2012-12-08 10:11

Így volt, méghozzá egy közel 12 km-es szakaszon.

Nagy élvezet...

Nem tudom a város többi részén mi volt a helyzet, de Szedreskert-Maroshegy viszonylatban semmi nem járt 17 óra után. Még jó, hogy egyik végállomástól megyünk a másikig.