Otthon

Ítéletidő jön a hétvégén

Ha nem muszáj, ne induljunk útnak – ezt javasolja a Magyar Közút Zrt. Havazásra, hóátfúvásokra, és néhol 30 centis hóra lehet számítani.

Pénteken még jelentéktelen hózáporok lesznek, főleg északkeleten – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Éjszaka viszont Nyugat-Dunántúlon beindul a gépezet, és csak esik, esik, reggelig nagyjából öt centi. Aminek még örülhetnek is a gyerekek, lehet hóembert építeni, szánkózni, de sajnos sok helyen nagyon erős szél lesz. Pont ezért figyelmeztet a Magyar Közút Zrt., hogy csak akkor induljunk útnak autóval, ha nagyon muszáj, akkor is szigorúan téli felszereléssel.

Ítéletidő jön a hétvégén

Szombaton az ország déli megyéiben szakad majd a hó, Baranya megyében akár 30 centi is várható. Szombat délutánra az ország középső részére is elérnek a hófelhők. Mínusz 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Brrr!

Az Alföld déli részén is hóakadályokat építhet a 60-70 km/h-ás szél. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Tiszántúlon esik majd a legtöbb hó, de már nem lesz olyan intenzív. Vasárnap is borult időre kell számítanunk, akár mínusz 5 fok is lehet. Igazi otthon maradós, sütisütős hétvége lesz!

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top