Ültesd el a ceruzát!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Íme, egy abszolút környezetkímélő megoldás a feleslegessé vált ceruzák újrahasznosításra.
2012. 08. 26. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Azok után, hogy tudjuk, létezik olyan esőkabát, melyből a földbe ültetve krumpli nő ki, nem lepődtünk meg – viszont annál inkább örültünk –, amikor rátaláltunk Mario Bollini amerikai tervező ökoceruzájára. 

Ültesd el a ceruzát!.

 

Az első pillantásra teljesen hétköznapi ceruzának látszó tárgy végébe gyártáskor magokat helyeznek. Ha az eszköz már annyira elkopott, hogy alapfunkciójában nem tudjuk használni, akkor ahelyett, hogy kidobnánk, ledughatjuk a földbe. Rendszeres locsolás mellett a borítás bomlásnak indul, majd előkerül a mag, és kihajt belőle egy fűszernövény vagy konyhakerti növény.

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_776746 2012-08-26 08:31

Designeur talalta ki .

Valoszinuleg ragta a ceruzajat a lustalkodo Muzsat varva  , akinek vegul  eszebe otlott , hogy ennyi nyallal kepes lenne gyokeret ereszteni a ceruza az alkoto szajaban...

tamtamtam 2012-08-26 08:19

"Rendszeres locsolás mellett a borítás bomlásnak indul, majd előkerül a mag, és kihajt belőle egy fűszernövény vagy konyhakerti növény."

 

És ehhez miért kell belegyártani a ceruzába a magokat? Sokkal egyszerűbb lenne (és mivel egyszerűbb, környezetbarátabb is) a magokat kihagyni az egész folyamatból, és akkor aki azt akarná, hogy valami kihajtson neki a földből, az továbbra is a magokért nyúlna, nem a ceruzáért.

Az egész csak egy ceruzagyártó jópofa (de egyáltalán nem környezetbarát) ötlete arra, hogy hogyan adjon el még több ceruzát, a környezetvédős duma hozzá meg félrevezetés.

Torolt_felhasznalo_776746 2012-08-26 07:57

:Dmegis elolvastam .....novenymag es amerikai desidneur talalta ki ceruzajat ragva ... akkor is ugyanazt gondolom mint alabb irtam , ha csak otthon kell kerulgetnem .  Nem a tanulasra osztonzi  a gyerekemet , hanem ceruzahoz fuzodo  "mellekesre"

 

A konfliktus ugyanaz marad : majd uvolt a gyerek , ha a 20.-at akarja cserepbe tenni es azt a valaszt kapja , hogy nincs hely , mert a lakas negyzetmeteret  dragan veszi/berli  az anya-apa

Torolt_felhasznalo_776746 2012-08-26 07:46

 Nem olvastam : a cimbol gondolom , hogy ujra egy elelmes pihentagyu , aki kitalalta , hogy keruljon tobbe a ceruza.
Helyet is adnak annak a fanak , vagy csak hazudozas a kornyezetkimeles ? Hany milliot kene elultetni ?
Aztan marad meg hova lepni a kutyaszar es a foldbedugott kiallo sok szines es hegyes szar miatt ?

Meg ki hallgatja majd a sok kornyezetkimelo gyereket aki uvolt : ralepett az en cerkamraaaaa , lepisilte az en cerkamaaaat....???????

 

Szeptember elejen ugy kellene kezdeni a cerka temat , hogy hogyan hasznaljuk..... a tanulasrol , iras-olvasas elsajatitasarol  es suli hasznossagarol/oromeirol kellene beszelni , nem arrol , hogyan szabaduljunk meg a ceruzatol.... hipokreta kornyezetkimeletrol eleget cikkeznek , a csapbol is az csopog

rammár 2012-08-26 07:10

Tényleg jó az ötlet, csak a ceruza végét rágó gyerekekre nem gondoltak. Mert ha vízben oldódik a ceruza vége, előbb utóbb a nyálban is! 10-ből 6 gyerek rágja, vagy szájba veszi a ceruzáját megfigyeléseim alapján!

Nők Lapja Cafe 2012-08-26 07:10

Íme, egy abszolút környezetkímélő megoldás a feleslegessé vált ceruzák újrahasznosításra.

Nők Lapja Café: Ültesd el a ceruzát!