Varázsolj tengert a gyerekeknek!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy ennivaló kislányon teszteltük, mennyire köti le a gyerekeket, ha egy műanyag flakonban közösen készítünk el félliternyi tengert.
Írta: | 2012. 08. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom

„Most festeni fogok” – jelentette ki az ismerősünk két és fél éves kislánya, miután hazaért hétvégén a nagyszülőtől. Gyorsan kapott kisasztalt, kisszéket, ecsetet és festéket, majd kanyarított egy „púkánt”, egy nagy fekete-vörös-barna pacát. Először pulykának véltük, de aztán megfejtettük, hogy vulkán. Tíz perccel később már gyurmáztunk, négy felnőtt gyúrta a nyuszit, az egérkét, a répát, a kék sajtot, a házikót, de ez is csak egy óráig tartott.

Csillámok, kis kagylók


Eljött a pillanat, hogy leteszteljük rajta, mennyire köti le a gyerekeket az a játék, amivel pár deciliternyi tengert varázsolhatunk egy félliteres palackba filléres, többnyire otthon is fellelhető hozzávalókból. 

Így készült. Klikk a képre a galériához!
Így készült. Klikk a képre a galériához!

Hozzávalók:

• egy szép félliteres üveg kék kupakkal
• napraforgóolaj
• víz
• kék ételfesték
• kavicsok
• mütyürök: csigák, kagylók, halacskák
• tölcsér

Az összeállítás nem bonyolult, a hozzávalókat mind bele kell ügyeskedni a palackba. A kislány lelkesen tartotta a flakont, miközben mi először a száraz hozzávalókat potyogtattuk – hol bele, hol mellé. Végül a maradék hely egyharmadát vízzel és pár csepp kék ételfestékkel, a kétharmadát olajjal töltöttük meg, majd ahogy összeráztuk, elkezdett hullámozni a tenger.

Megy a tenger!


Kicsit szomorú voltam, mert műanyag halacskát nem sikerült szerezni hozzá, de a kislány így is lelkesen rázogatta a palackot jobbra-balra, és örvendezett, hogy „Megy a tenger, megy a tenger!”. Utólag még igazítottunk az összetételen, az olaj túl soknak bizonyult, egy bő decit leöntöttünk róla és szórtunk még bele kétféle csillámot, amiket a százforintos boltban műkörömdíszítő kellékként árultak. Az összképet rontotta, hogy a fehér kövecskéinket borító finom portól kissé zavaros lett a vizünk.

Varázsolj tengert a gyerekeknek!

A kékre festett víz és az olaj kavarodása így is gyönyörű buborékokat hozott létre a vízben, és forgatás közben igazi hullámokat tudtunk varázsolni a víz tetejére. A varázslat a készülődéstől az utóigazításig eltartott egy órát, aztán jöhetett a következő játék.
Olvass tovább

Hozzászólások

dani zsuzsanna 2012-08-06 12:19

látom már most utánozzák a gyerekemet..

majmok

nesze_neked 2012-08-06 11:20

ez tetszik nagyon, köszönjük. majd játszunk mi is vele egy jót

Nők Lapja Cafe 2012-08-06 11:20

Egy ennivaló kislányon teszteltük, mennyire köti le a gyerekeket, ha egy műanyag flakonban közösen készítünk el félliternyi tengert.

Nők Lapja Café: Varázsolj tengert a gyerekeknek!