Otthon

Vízkoktél: fizetnél érte, ha a csapból is folyik?

A vendéglátóhely itallapján az egyetlen termék a csapvíz. Nem vicc.

Vízkoktélt is árulnak a vízbárbanNew York trendi East Village városrészében nyílt meg a közelmúltban a Molecule nevű vendéglátóhely, ahol csak és kizárólag – igaz, jól megtisztított – csapvizet lehet kapni. „Ez arról szól, hogy bánjunk a vízzel tudatosabban, átgondoltabban és nagyobb tisztelettel” – magyarázta Adam Ruhf, a tulajdonos-ötletgazda.

A csapvizet egy speciális berendezéssel tisztítják. Egy kis üveg ára 1 dollár, a nagy üveges kiszerelés pedig 2 dollár, de a víz kérhető a gyorskávézókéhoz hasonló papírpohárban is, 2,50 dollárért. Akik viszont nagyobb tételben vásárolnának, 1–5 gallonos (1 gallon=4,78 liter) tartályban is kérhetik a tisztított vizet akár helyben, akár házhoz szállítással. Az itallapon a sima víz mellett szerepelnek még úgynevezett vízkoktélok is, vagyis különféle vitaminokkal felturbózott vizek.

A vállalkozás állítólag olyannyira sikeres, hogy a tulajdonos máris újabb üzletek nyitását tervezi.

Vajon nálunk működne a dolog, ha lenne egy merész bártulaj, aki belevágna hasonló vendéglátóhely nyitásába? Nos, szerintünk megfelelő pozicionálással simán. Nyilván leginkább a trendi, környezettudatos fiatalokat, valamint a turistákat kellene célba venni a dologgal. Már ha az árfekvést az olcsóbb ásványvizek szintjére sikerülne belőni és kellőképpen dizájnos környezetben fogyaszthatnánk – ami a csapból is folyik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top