Otthon

Te is belesel a vendéglátód holmijai közé?

Minden tizedik ember ugyanis megteszi. Legalábbis egy friss kutatás szerint.

Te is belesel a vendéglátód holmijai közé?Egy brit biztosítótársaság megbízásából felmérés készült, mely azt hivatott felmérni, hogyan viselkednek az emberek, amikor vendégségbe mennek – számolt be róla a Daily Mail.

Kiderült, hogy a vendégek több mint negyede manapság már simán beállít üres kézzel, 17 százalék szemrebbenés nélkül káromkodik vendéglátói előtt, 13 százalék pedig rá is gyújt, még akkor is, ha a saját otthonában ezt nem tenné. Minden tizedik megkérdezett bevallotta azt is, hogy amikor a házigazda nem figyel oda – mert például a konyhában szorgoskodik éppen –, előszeretettel les be az illető személyes holmijai közé, vagy lopózik be azokba a helyiségekbe, melyeket vendéglátója egyébként csukva tart.

A brit lapnak nyilatkozó etikettszakértő elmondta, hogy illetlenség vendégségbe üres kézzel érkezni: nem kell persze egy vagyont költenünk ajándékra, de valamilyen aprósággal illik honorálni a meghívást és a házigazda fáradozását. A szakember felhívta a figyelmet arra is – ami a legkevésbé sem meglepő –, hogy modortalanság a vendéglátó cuccai között kíváncsiskodni és ha körül akarunk nézni a házban, ahhoz is előbb illendő engedélyt kérni.

Te illemtudó vendég vagy? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top