Legjobban az ablakpucolást utáljuk

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A sütő pucolása sem tartozik a kedvencek közé. Nálatok sem?
2012. 07. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az ablaktisztítás a legutáltabb házimunkaEgy friss angliai felmérés szerint tízből három ember szinte soha nem mos ablakot, a válaszadók negyede pedig elismerte, hogy a sütőt nem szokta megtisztítani. Minden huszadik megkérdezett pedig ahelyett, hogy maga végezné el, inkább takarítót hív, és rá bízza az utált házimunkákat.

Tízből négyen inkább lábbeli nélkül járnak a lakásban, és ily módon igyekeznek tisztán tartani a szőnyegeiket, ahelyett hogy rendszeresen porszívóznák és szőnyegtisztítóznák őket.

A válaszadók 14 százaléka pedig úgy nyilatkozott: a csempék, mosdók, kádak és persze a vécé pucolását végzi a legkevésbé szívesen, és évente legalább egyszer gondja akad az eldugult lefolyókkal.

Mint azt Richard Caines, a felmérést végző cég elemzője elmondta, a friss eredmények egybevágnak a takarítószerek piacán tapasztalt fogyasztásnak. A statisztikák szerint ugyanis ablaktisztítóból adnak el a legkevesebbet, míg a bútortisztítók és a speciális, nagyobb hatékonyságot ígérő tisztítószerek iránt nőtt a kereslet.

Ti melyik házimunkát utáljátok a legjobban? Milyen gyakran végzitek el mégis?

Olvass tovább

Hozzászólások

ladybird65 2012-07-27 17:11

Igen, lehet benne valami. De hát én sem vagyok magas. Nekem úgy általában nagyon rossz a testtartásom. Fáj is a gerincem emiatt. Tudatosan kéne figyelni rá, de eszembe se jut.

Régen, amikor nem voltak ilyen problémáim, és nyaralni voltam, nemcsak a rokonoknál, de még a szomszédba is átjártam vasalni. Örültek is az öregasszonyok. 

Pedig nemsokára ismét ez a feladat vár rám. De hát én vagyok a hibás, hagytam halmozódni a dolgokat. Csodás lesz most a 40 fokban vasalni. Na mindegy, utána egy darabig megint nem lesz rá gond. 

Amarynda 2012-07-27 13:31

Nem eleg magas a vasaloallvanyod.

nekem 10 eve van valaki aki vasal es tole lattam hogy a vasaloallvanyanak meg volt hosszabbitva a laba. Igy eppen normalis  magassagban vasal o ezt mondja.

zeneovi 2012-07-27 13:24

Pironkodom is mindig,hogy itt nincs minden vasárnap kivasalva,sőt!Ez van,gyűröttben nem megyünk sehova,mert ha kell vmi,indulás előtt gyorsan kivasalom.

*csillagfeny* 2012-07-26 09:41

Csatlakozom,mármint a vasalást utálókhoz!!!!!És hozzám is jöhetne vki,mert itt is van mit vasalni!Én pont azért utálom,mert folyamatosan jár közben az agyam.

Porszivózás,felmosás megy a legkönnyebben.Az ablakpucolás olyan is-is.

idézet: zeneovi (11) 2012-07-15 15:02:23
 Végre valaki!  Pontosan ugyanez a bajom a vasalással (a sok egyéb okon kívül :D). Rohadt unalmas, és hiába nézek közben tévét, egyszerűen jár az agyam, és betúráztatom magam olyan baromságokon, ami amúgy meg valószínű soha eszembe sem jutna...   

ardian 2012-07-26 09:27

én kifejezetten szeretek ablakot pucolni, gyors (amióta új abléakaink vannak kifejezetten), látványos munka, erősíti a váll- és karizmokat, ez kiváló fitness gyakorlat. :-)

 

én egyébként is szeretek takarítani, a főzőcske, maradványok eltakarítása (mosogatása) viszont lehangol, de szerencsére nálunk ez a férjem reszortja. Ő nagy haspók, ezért szeret a kaja körül tüsténkedni

 

Sajna vasalni senki sem szeret, ezért igyekszünk olyan holmit venni, hordani, amit nem igazán kell+szépen teregetek.

ladybird65 2012-07-25 18:24

Én pedig szeretek vasalni. Tiszta munka, nem zajos, ezer egy előnye van. Közben filmeket szoktam nézni, hogy ne legyen olyan unalmas. CSak ne fájna utána mindig a hátam!!! Biztosan a rossz testtartás lehet az oka.

Mióta a párommal vagyok, még nem pucoltam ablakot. Igaz, fel sem érném, létránk meg nincs is. De ezt mindig ő csinálja, ő meg simán feléri. Főzni nagyon nem szeretek, hála isten ritkán is kerül rá sor. Még a sikerélmény sem motivál. A legjobban az ételszag irritál az egészben.

A többi házimunka az "elmegy" kategória nálam.  Ja, a portörlést én is utálom. Sziszifuszi munka. 

franc20 2012-07-25 07:36

én azt hiszem szerencsés vagyok ugyanis ablak mosást és a porszívózás nálunk a párom feladata.:)
Én szeretek WC-t, kádat suvitckólni, És a gáz takarítással sincs bajom. Egyedül a mosogatás az amitől herótom van. A vasalást azt könnyen lerendezem, mert nekem olyan ruháim vannak, amik nem igényelnek vasalót, egyedül a párom pólóit, és az asztalterítőt vasalom. A függönyt mosás után rögtön felakasztom és hagyom magában száradni. A szekrényen nincsenek csipkék és az ágyneműt sem vasalom.
Szóval nem fizetek takarítónak csak azért, hogy ezeket másra bízzam.