Otthon

Luxuskutyaházak: még légkondi is van!

A kutyusok többsége mégsem értékeli a dizájnos palotákat, inkább a gazdi házában alszanak. A gazdik viszont egyre vadabb kutyaházikókat rendelnek.

Vérlázító pénzpazarlásnak tűnik, mégis sokan megengedhetik maguknak, hogy miniatűr palotákat építtessenek a kutyájuknak. Némelyikbe szőnyeg, fűtés, légkondi és külső világítás is kerül. A kutyák viszont gyakran magasról tesznek a dizájnra és a komfortfokozatra, sokszor nem is használják őket, derül ki a New York Times luxuskutyaházakról szóló cikkéből.

Kattints a képre a galériáért!
Kattints a képre a galériáért!

Palota az uszkárnak

„Mi azért vettük meg ezt a házat a kutyusnak, mert hasonlít arra, amiben mi lakunk – nyilatkozta egy nyugdíjas lakberendező. – Maggie még sose mászott bele, a házban lakik velünk együtt.” Ez még nem is olyan súlyos eset, mivel ők véletlenül fogták ki a házikót egy aukción, de vannak, akik komoly összeget áldoznak az egyedi kutyalakhelyekre.

„Az ügyfeleink egy része a saját otthonának mását készítteti el a kutyájának – magyarázta egy kutyaházakra szakosodott amerikai cég, a La Petite Maison vezetője. – Mások azt kérik, hogy álmaik házát építsük meg nekik, amit nagyban nem engedhetnének meg maguknak, és kérnek egy francia stílusú palotát a francia uszkárjuknak.”

Rachel Hunter mediterrán házikót kért

A fényűző házikók ára náluk általában egymillió forint felett kezdődik, de aki igazán komolyan gondolja, az több mint ötmillió forintot is elkölt. Rachel Hunter, Rod Stewart volt felesége a kettő között félúton állt meg. Ennyiből kijött a mediterrán stílusú házának tökéletes mása, amihez minden egyes tetőcserepet kézzel gyártottak le.

Légkondis kéjlak
Légkondis kéjlak

Nem minden gazdag kutyatulajdonos kedvence lakik palotában, az már túl idejétmúlt. Hugo, a francia buldog egy ökokutyaházat kapott, de ő is inkább a gazdi ágyában tölti az éjszakákat. A gazdik mégis elégedettek, mert a kertben jól mutat a dizájnos ól.

Légkondi és fűtés

A Jersey Shore című realitysorozatból ismert Jwoww kutyáinak háza iPodra van kötve, így irányítható benne a légkondi és a fűtés. Akad olyan speciális kutyaház is, ami viszont nem csak a rongyrázás miatt készült, az egyiket egy mozgássérült mentőkutyára szabták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top