Olcsó és hiperkreatív: készíts bútort raklapból!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nem csak a válság miatt érdemes megnézni összeállításunkat arról, hogyan készíts bútort olcsó, szállítás után feleslegessé vált raklapokból. Állati jó ötletek, lehet utánozni!
2012. 04. 22. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Készülhet raklapból kerti bútor, ágy és kanapé, dohányzóasztal, íróasztal, könyvespolc és konyhapult – csak hogy az alapdolgokat említsük. De ha valaki rákattan a témára, ennél sokkal ötletesebb megoldásokat is ki tud csiholni magából.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!
 

Haladó ezermesterek pikkpakk összedobnak függőágyat, élőnövény-falat, cipő- és biciklitárolót is raklapokból. Nem kell hozzá más, csak némi leleményesség, kalapács, szög, igény szerint saroklemez, esetleg csiszolópapír és néhány raklap – függően persze a legyártandó bútorok mennyiségétől.

Ennél olcsóbb nincs: bútorozz raklapból!
 

Raklapot szerezni nem olyan nehéz: ha éppen nem építkezel, hozzájuthatsz piacok vagy raktáráruházak közelében, esetleg rendelhetsz a neten. A leggyakoribb raklapméretek: 0,8 m x 0,6 m, 0,8m x 1,2 m, 1m x 1,2 m. A neten 7-800 Ft-ba kerül az alig használt változat, a gombaölővel kezeltért már 1200 Ft-ot is elkérnek. Jó hír viszont, hogy a sérült vagy kishibás raklapot már 200 Ft-ért utánad dobják.

Ennél olcsóbb nincs: bútorozz raklapból!
Olvass tovább

Hozzászólások

AnagyZ 2012-11-14 09:28

Én a képeken mást látok. A raklapok alapvetően akácfából készülnek, tehát alapvetően nehéz a megmunkálása.

A képeken jócskán akad fenyő is, feltételezem a mázolt felületeken is ki lett cserélve a lécezés festés előtt, mert a raklap 2 szélső eleme mindig szélesebb.

 

Érdemessebb egy barkácsboltban megvenni a lécet. Ha kiválogatod egy erős másodosztályú asztalos fűrészárúd lesz, fillérekből és gyalulva.

csilivili 2012-04-25 23:47

Sajnos a raklapok már eleve nem bútornak készülnek, így a lécek sem egyeletesek, sőt van amelyiken sok meló van ha szépre meg akarod csinálni.

 

Az igaz, hogy vannak helyek ahová elég macerás beférni, de mindenre van megoldás. Pl: Ha szűk helyen akarsz csiszlni, akkor egy lécre rátekered a csiszolópapírt és egy rajzszöggel rögzíted, majd a a másik oldalával a szűk helyen is le tudod csiszolni amihez egyébként nem férsz hozzá kézzel. De vannak famegmunkáló szerszámok, nem csak csiszolópapírral lehet szépen lecsiszolni. Akkor viszont már költséges a bútorgyártás raklapból, ha sok fajta szerszám kell hozzá.

 

 

 

Szétszedni a raklapot csak akkor érdemes, ha van sok ráérős időd és energiád.;)  

gitta58 2012-04-23 13:39

Hááát nem irigylem aki ebbe belekezd. Pont most gyártok hasonló dobogót a matracomnak, de járhatóbbnak tűnt a deszkákat lecsiszolni előbb és utána összefogatni.

torrance 2012-04-23 12:45

esetleg úgy hogy tegyük fel, van egy 30 cm hosszú cs.papírod és addig hajtod befelé amíg olyan vastag lesz, hogy pont beférjen, marha nehéz egyébként, én mást csiszoltam így, nagyon kicsi hely volt, sokat bosszankodtam.

torrance 2012-04-23 12:44

Azt sehogy! :( :)
Nagyon erős csiszolópapírral , Mivel a raklapon nincs sem lakk, sem festék, így azért annyira nem vészes a helyzet, ha valakinek van rá ideje, abszolút teljesíthető :) :)

gitta58 2012-04-23 10:07

Ma pont megnéztem az udvaron levő raklapokat a lécek között max 2-2,5 centi távolság van, milyen gép az ami oda befér? Hogy a felső léc oldalát is meg tudd csiszolni? Emellett meg hatalmas kapocs szerű szögekkel van összfogatva azokat hogy csiszolod meg ?

csilivili 2012-04-23 09:55

Nem kell szétszedni, mert a sarkokat is ki lehet csiszolni. 

 

Géppel meg főleg szépen meg lehet csinálni, de ahhoz már kell némi kézügyesség.

 

Ha nem csiszolod ki rendesen, és nem kezeled le valamivel (pl. lakk) akkor a matracot gyorsan széteszi a fa.