Olcsó és hiperkreatív: készíts bútort raklapból!

Nem csak a válság miatt érdemes megnézni összeállításunkat arról, hogyan készíts bútort olcsó, szállítás után feleslegessé vált raklapokból. Állati jó ötletek, lehet utánozni!

Készülhet raklapból kerti bútor, ágy és kanapé, dohányzóasztal, íróasztal, könyvespolc és konyhapult – csak hogy az alapdolgokat említsük. De ha valaki rákattan a témára, ennél sokkal ötletesebb megoldásokat is ki tud csiholni magából.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!
 

Haladó ezermesterek pikkpakk összedobnak függőágyat, élőnövény-falat, cipő- és biciklitárolót is raklapokból. Nem kell hozzá más, csak némi leleményesség, kalapács, szög, igény szerint saroklemez, esetleg csiszolópapír és néhány raklap – függően persze a legyártandó bútorok mennyiségétől.

Ennél olcsóbb nincs: bútorozz raklapból!
 

Raklapot szerezni nem olyan nehéz: ha éppen nem építkezel, hozzájuthatsz piacok vagy raktáráruházak közelében, esetleg rendelhetsz a neten. A leggyakoribb raklapméretek: 0,8 m x 0,6 m, 0,8m x 1,2 m, 1m x 1,2 m. A neten 7-800 Ft-ba kerül az alig használt változat, a gombaölővel kezeltért már 1200 Ft-ot is elkérnek. Jó hír viszont, hogy a sérült vagy kishibás raklapot már 200 Ft-ért utánad dobják.

Ennél olcsóbb nincs: bútorozz raklapból!
Címkék: lakás, lakásbelső, bútor

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

csilivili 2012-04-23 09:55

Nem kell szétszedni, mert a sarkokat is ki lehet csiszolni. 

 

Géppel meg főleg szépen meg lehet csinálni, de ahhoz már kell némi kézügyesség.

 

Ha nem csiszolod ki rendesen, és nem kezeled le valamivel (pl. lakk) akkor a matracot gyorsan széteszi a fa.

 

 

csilivili 2012-04-23 09:48

Nincs jelentősége mit tároltak rajta. Aki ilyenből bútort készít az gondolom előtte lekezeli valamivel a fát. (lakk vagy festék) Lecsiszolni mindenképpen szükséges, mert a nyers fa tönkreteszi a parkettát-szőnyegpadlót, és még szemetel is.

 

Az új bútorok tárolása sem jobb, hiszen a raktárról elhozott bútorral is vittek már haza poloskát és egeret.

 

Nekem csak azok a nagy kerekek nem tetszenek, amit az asztal aljára tettek. Olyan kórházi konténer jellege van.:D  Egyébként ötletes a raklap ágy. Az igaz, hogy a matrac sokba kerül, így már nem is olyan olcsó az az ágy.;)

 

Ahhoz, hogy igazán szép legyen a bútor, sokat kell rajta dolgozni. Kézzel lecsiszolni nagy meló. Géppel pedig.... nos a villanyszámla, meg egy csiszológép sem olcsó + rengeteg idő és hozzáértés is szükséges. Aki szeret barkácsolni (persze nem panelben) annak jó időtöltés, biztosan megéri.:) 

torrance 2012-04-23 09:28

Van egy speckó lakk, narancsos illatú, Nem tudom a nevét már, nagyon tuti, én a beépített szekrényt és az eltolható ajtót mázoltam le vele 3x, nagyon tuti, csiszolás után persze.

Az a legjobb szerintem és így szebb is lesz az a bútor darab :) Barkácsboltban fellelhető :)

gitta58 2012-04-23 09:11

De a csiszoló papír az segít, épp most gyártok sk egy ehhez hasonló dobogót a matracomnak, de a raklapot szerintem csak úgy lehet szépen lecsiszolni, ha szétszedi az ember, mert különben a kis hézagokat tuti nem lehet lecsiszolni.

Ha meg szét kell szedni az iszonyat meló, akkor már nem éri meg.

Torolt_felhasznalo_567762 2012-04-23 08:07

Hát nemtom. Nem tudok elvonatkoztatni a raktárfílingtől. Bármilyen színre is mázolták le ezeket a raklapokat, nekem nem bútor.

haptyú 2012-04-23 07:06

Az ötlet jó(nak tűnik elsőre).

De kit tudja mit tároltak előtte azon a raklapon. És milyen körülmények között tárolták. Nem biztos, hogy szerencsés olyan raklapon aludni, amin pl vegyszereket, műtrágyát, más vegyi anyagot tároltak, vagy esetleg egy patkányok által látogatott raktárban hevert a földön.

xyz123123 2012-04-23 01:21

Jópofák ezek a bútorok, meg minden. Az ágyakkal azonban az a baj, hogy többe kerül a matrac, mint a raklap. (Ergo, többe kerül a leves, mint a hús, ha szétszedi a matracot. Gondolom, a csiszolópapír sem segít teljesen a szálkásodás ellen.)

Nők Lapja Cafe 2012-04-23 01:21

Nem csak a válság miatt érdemes megnézni összeállításunkat arról, hogyan készíts bútort olcsó, szállítás után feleslegessé vált raklapokból. Állati jó ötletek, lehet utánozni!

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>