Otthon

London legtutibb hotelszobája

Vágyni lehet rá, bejutni szinte lehetetlen. Harc folyik a vendégéjszakákért. A várólista végtelen hosszú, de akinek van pénze, könnyebben befoglalhat. Amúgy semmi luxus: bed and breakfast only.

A nyár még messze, de London már az olimpia mámorában úszik. Sorra nyílnak az olyan egységek, épületek, melyek a brit főváros nagyságát, lakosainak leleményességét hirdetik. A helyi sajtó persze alaposan felfúj minden új témát, hogy arról lehetőleg a világ másik felén is írjanak. London legtutibbnak kikiáltott szállodai lakosztálya éppen ilyen ügy. Beszélnek és írnak róla, és tényleg csak keveseknek adatik meg, hogy megszálljanak ott.

London  legtutibb hotelszobája
 

A hírlufi fújása azzal kezdődött, hogy a derék városatyák pályázatot írtak ki London legvágyottabb lakosztályának megtervezésére. A világ minden tájáról 500 kiváló építész adott be terveket a Room for London művészeti projektre. Az egyik alkotócsoport a vágyott lakosztályt egy korabeli folyami gőzösbe álmodta bele, méghozzá úgy, hogy a hajót pottyantsák a Queen Elizabeth Hall tetejére. Az ötletet nem tudták felülmúlni, így nyert.

London  legtutibb hotelszobája

 

A kétszemélyes szállodagőzös – egy legendás 19. századi hajó pontos mása – már föl is került a Temze parti betonépület tetejére. A hajótest teljes egészében kézzel megmunkált fából készült, található benne hálószoba, nappali, konyha, sőt még könyvtár is. A szerencsés beköltözők a hajólobogó felvonása után a fedélzetről csodálhatják a brit főváros körpanorámáját a Big Bentől a Szent Pál-katedrálisig, miközben lábuk alatt a rakpart forgalma dübörög.

 

A minihotel elsősorban az olimpiára érkező VIP vendégek kényelmét szolgálja majd, de részben a nagyközönség számára is nyitott: a vendégéjszakákért az interneten lehet licitálni.

London  legtutibb hotelszobája

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top