Otthon

Rihanna is milliókat bukik a lakásán

Miközben az énekesnő koncertturnéja során belakja a világ legjobb szállodáit, egyre csak azon fő a feje, mi lesz a saját lakásával.

Rihanna is milliókat bukik a lakásán21 évesen vette a házát

Kapóra jött Rihannának a hosszú koncertturné, melynek egyik állomásaként Budapesten is színpadra lép. Míg járja a világot, addig sem kell otthon laknia. Csaknem 7 millió dollárért vásárolt luxusházikójából ugyanis elege lett, mi több, hónapok óta próbál rajta túladni. Ugyan barátnője még a 2009-es keltezésű adásvételi szerződés aláírása előtt figyelmeztette, hogy a 780 négyzetméteres ingatlannal túl nagy fába vágja a fejszét, Rihanna hajthatatlan volt. Fizetett, s 21 évesen tulajdonosa lett a 8 hálós, 10 fürdőszobás, szaunás, úszómedencés szuper kéglinek. Az énekesnő végre magára csukhatta az ajtót, többé nem zaklathatta volt élettársa, Chris Brown, aki korábban többször is bántalmazta. Ez lehetett az oka annak, hogy az ingatlan kiválasztásánál Rihanna elsődleges szempontja volt, hogy az épület jól őrizhető legyen, de a szakítás után felejteni akart, s hogy ne kelljen a múlton rágódnia, fejest ugrott a lakberendezésbe.

 

 

Saját maga rendezte be

Rendkívüli stílusérzékkel találta ki házának minden egyes szegletét, válogatta össze a bútorokat. Csak egy példa: a tágas nappali fehér falai és lágy vonalvezetésű luxuskanapéi szerves egységet alkotnak a sötétbarna trópusi fapadlóval. Ebbe az enteriőrbe Rihanna acélból és üvegből készült korlátot választott, mely végül nemhogy nem üti, hanem épp ellenkezőleg, kellemesen egészíti ki az enteriőrt. A falakat az egész házban mindenütt hatalmas, keret nélküli festmények – főként női arcképek – díszítik, ezek témáját Rihanna szintén maga választotta. Igazi különlegesség a speciális tájolású fürdőszoba, melynek ablakai a nyüzsgő Los Angelesre néznek. Ha az ember beül a hatalmas jacuzzikádba, az az érzése támad, hogy előtte hever az egész város.

Becsapta a kivitelező

Ám ahelyett, hogy Rihanna büszke tulajdonosként élvezte volna az ingatlan luxusát, hétről hétre azzal kellett szembesülnie, nem is olyan egyszerű ilyen méretű házban lakni. Egyrészt a tulajdonos kénytelen úgy mozogni benne, mint egy kilométer-hiányos hosszútávgyalogló. Másrészt – s ez a nagyobb gond – ekkora felületen, ekkora terekben mindig elromlik valami. 2010 januárjában jelentkeztek az első problémák. A lapos tetős épület szigetelését a felújítás során a kivitelező nem végezte el tisztességesen, így az épület egyre több ponton (a tetőn, a nyílászáróknál és a teraszoknál) beázott. A hibákat utólag nem tudták tökéletesen korrigálni, így a beázás maradt, s nyomában felütötte a fejét a penészedés is.

 
Rihanna is milliókat bukik a lakásán
 
Rihanna is milliókat bukik a lakásán

Ha megtartja, ha eladja, nagyot bukik

Az épület állaga az átnedvesedett falak miatt annyira leromlott, hogy arra egyetlen bank sem ad hitelt a leendő vevőnek, így csak készpénzes vásárlók jöhetnek szóba. Rihanna nem tehetett mást, drasztikusan csökkentenie kellett az eladási árat. Jelenleg 4,5 millió dollárért hirdeti a házat – vagyis már most 2,5 millió dollárt bukott rajta. Ha végül nem akad horogra vevő, és kénytelen megtartani, akkor is kisebb vagyont kell ráköltenie, hiszen vissza kell bontatnia a szigetelésig. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top