Otthon

Álmunkban is összeköt párunkkal a beszélő párna

A beszélő párna segítségével akkor is együtt aludhatunk a párunkkal, ha valójában több ezer kilométer választ el bennünket.

Álmunkban is összeköt párunkkal a beszélő párnaEgy skót tervező, Johanna Montgomery rukkolt elő a beszélő párna nevű találmánnyal, mely megoldást jelenthet azok számára, akik annyira hozzászoktak párjuk jelenlétéhez, hogy nem képesek egyedül aludni.

A szettben két párna található, melyek vezeték nélküli internetkapcsolat segítségével kapcsolhatók össze, függetlenül attól, hogy fizikailag milyen távol vannak egymástól. A párnákba épített szenzorok érzékelik a használó lélegzetvételeit, szívdobogását, testének melegét, és élőben közvetítik azt a másik félnek. Így elég átölelni párnát, hogy minél inkább úgy érezzük, mintha a párunk mellettünk feküdne az ágyban.

A termék egyelőre nem került kereskedelmi forgalomba, de a feltaláló több céggel is tárgyalt, és reményei szerint hamarosan megkezdődhet a gyártás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top