Otthon

Textilrangadó Frankfurtban: mibe öltözik idén a lakásunk?

Szőnyegből süppedős, tapétából akvarell, avagy 2011-es lakástextiltrendek.
Textilrangadó Frankfurtban

Két nap a kreatív hobbik jegyében: Kézműves Kiállítás és Vásár » 

Néhány hete mutatták be Frankfurtban 2011 lakástextil- és tapétatrendjeit. A Heimtextil (a világ legjelentősebb lakástextil-bemutatója), mint mindig, idén is szolgált meglepetésekkel, újdonságokkal és innovatív ötletekkel, melyeket hamarosan otthonunkban is viszontláthatunk.

A január közepi Heimtextilen magyar kiállítót szinte alig láttunk, ifjú bútortervező talentumokkal viszont szerencsére dicsekedhettünk.
Az Upholster Award 2011 pályázaton állították ki a legjobbnak ítélt 25 művet, melyből kettő magyar diákok, Damásdi Eszter és Gál Gergő munkája. A feladat egy többfunkciós közösségi térbe elhelyezhető kárpitozott bútordarab tervezése volt. A diákok a környezetkultúra elsőéves hallgatói a Harsányi János Főiskolán.

Gál Gergő pályamunkája
Gál Gergő pályamunkája
Damásdi Eszter széke
Damásdi Eszter széke

Az idei trendek fókuszában a környezetbarát, újrahasznosítható anyagok, a natúr természetesség, a purizmus és a csúcstechnológiával alakított szövetek állnak.

Textilrangadó Frankfurtban

Még mindig divat a retró, a virágminta, illetve az eddig tabunak számító párosítások: pöttyös a csíkossal, virágok kockákkal. A natúr színek mellett hódítanak az erőteljes telt tónusok, gyakran a kettő együtt. A lilák, a ciklámenek, a bordók, a sárgák, az égszínkék és a türkiz idén is sláger.

Textilrangadó Frankfurtban
Textilrangadó Frankfurtban

A nyomott minták mindenhol jelen vannak, ágyneműtől a függönyökön át a terítőkig mindenütt láthatók. Visszatértek a kötött, a horgolt, a hurkolt, a csomózott, fonott, kézi szőttesre emlékeztető textíliák, melyek anyaga szinte kizárólag nyers vagy merinó gyapjú, pamut, kasmír, esetleg ezek keveréke.

Textilrangadó Frankfurtban
Textilrangadó Frankfurtban

A tapétáknál megjelennek az akvarellfestményeket idéző motívumok, az elnagyolt figurák és a jeleneteket ábrázoló minták. A faltetoválás idén sem megy ki a divatból.

Textilrangadó Frankfurtban

Ami a szőnyegeket illeti, a süppedős subákat idéző darabok és a hurkolt, göbös felületek a legmenőbbek.

Forrás: www.otthon.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top