Otthon

Drámai képek: életét kockáztatta a természetfotós

Pengeélen táncolt az a lelkes fotós, aki alig pár méternyire úszott ezekhez a vadon élő medvékhez, csak hogy összehozza ezt a látványos fotósorozatot.
Drámaian közeli képek a halászó medvékről

Cuki vízimalacok születtek az állatkertben – fotók »

Sergey Gorshkov természetfotós hat éven keresztül élt a medvék közelében, megleste őket, miközben halásztak vagy a tóban pancsoltak, és követte őket, amikor az erdő mélyén csatangoltak.

A fényképek Kamcsatkában, Oroszországban készültek, ahol több mint 18 000 medve él. Nem csoda, hogy  itt érzik jól magukat, hiszen ezen a tájon ívnak a vörös lazacok, a macik kedvenc zsákmányai.

És hogy milyen egy vérbeli természetfotós élete? Egy aprócska sátorban kuporogni, akár zord időjárási körülményekkel harcolva, minimum kockázatos, ezt Szergej is alátámasztja, de munkájának gyümölcse minden nehézségért kárpótolja. Ő olyan közel tudott jutni ezekhez a félelmetes vadállatokhoz, ahogy más csak egy állatkertben teheti meg.

Drámaian közeli képek a halászó medvékről

Drámaian közeli képek a halászó medvékről

Drámaian közeli képek a halászó medvékről

Tipp: Sergey Gorshkov honlapján még több gyönyörű fotót találsz: www.gorshkov-photo.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top