Otthon

4 elképesztő virágbolt

Virágot bármelyik virágboltban lehet venni, azonban olyan üzleteket kerestünk, ahol ezenfelül akad még egy kis káprázat és varázslat. Élet a celofánba csomagolt szegfűn túl.
 Párizsi kaland Budapesten – Fleurt Virág

Nem véletlen a bolt elnevezése, amelyben a francia virág szó (fleur) és a híres párizsi flörtök keverednek. A Fleurt Virág ötlete 6 évvel ezelőtt született egy párizsi utazás során. A virágkötészet és dizájntervezés keresztezésével új szolgáltatás jelent meg a magyar enteriőrtervezés piacán. A virágbolt kínálata a mai napig ezt a vonalat képviseli: virágok „flörtölnek” a tárgyakkal.

A kompozíciók, legyen szó egy pár szál virágból álló csokorról vagy az adventi koszorúról, ismerősek, mégis újszerűek, rafinéria és leleményesség jellemzi őket. De szó sincs túldíszítettségről, inkább a minimalista eleganciát képviselik.

A formatervezés legújabb trendjei a virágkötészetben is visszaköszönnek, ráadásul elérhető áron. A bolt bejárata egy elegáns virágüzletet sejtet, de hogy valóban milyen kincseket rejt, csak alaposabb bogarászás után derül ki. A kínálatban a vágott és a cserepes virágokon kívül szerepelnek még márkás italok, finom csokoládék és kényeztető szappanok is. Virágcsokrokat és ajándékkosarakat az interneten is lehet rendelni az üzletből.

Kattints a többi fotóért!
Kattints a képre a többi fotóért!

Fleurt Virág
Cím: Pesten: 1051 Zrínyi utca 12., Budán: Allee Bevásárlóközpont
Megközelítés: A pesti üzlet pár percnyi gyaloglásra van a 2-es villamos Roosevelt téri megállójától, illetve az Erzsébet tértől, valamint az Arany János utcai metrómegállótól.
Honlap: www.fleurt.hu »
Webshop: www.virágküldés.hu »

 Meseszerű virágbolt Újlipótvárosban – Casa Provenza

Pár hete nyílt meg a Csanády utcában a Casa Provenza, azonban Rozsondai Attila neve nem új a szakmában. Elismert virágkötő, aki elképesztő kreációival több rangos versenyen is bizonyított már. Esküvőkre, különböző rendezvényekre és alkalmakra készített virágdíszei a megszokottól eltérőek, frissek, fiatalosak. Nála a leghétköznapibb növény, például az utálva szeretett anyósnyelv is széppé válik.

A frissen nyílt, apró bolt szintén káprázatos. Az üzletben mintha egy titkos, mesebeli világba csöppennénk. Semmi se utal arra, hogy pár perccel korábban még a nyüzsgő város részesei voltunk. Itt minden lelassul, lenyugszik, rabul ejt a harmónia és a szépség. Tökéletes egységet alkotnak a színek, a fények és a virágok. Minden az aktuális trendeknek megfelelő, sőt kicsit azon túlmutató, mégis örök és időtálló.

Soha annyi tollas madarat nem láttam karácsonyfán, mint idén, de a Casa Provenzában egy éjfekete varjú is a fára került. Nem is annyira maga a trónoló fekete madár volt meglepő, hanem az, hogy nem volt sok, nem volt túlzó, sőt egyenesen úgy tűnt, mintha mindig is a fán lett volna a helye. Az üzletben optimális a helykihasználás, mert a vágott és cserepes virágokon, valamint szezonális kiegészítőkön túl illatos gyertyák, pot pourrik, teák, aromák és spa-termékek szerepelnek a kínálatban. Mennyei kényeztetés testnek és léleknek.

Kattints a többi fotóért!
Kattints a képre a többi fotóért!

Casa Provenza
Cím: 1132 Budapest, Csanády utca 16.
Megközelítése: A Lehel tértől pár perc séta, illetve a körútról, a Jászai Mari térről a 76-os trolival a legkönnyebb oda jutni, a Hegedűs Gyula utcai megállónál kell leszállni.
Honlap: www.casaprovenza.hu »
Rozsondai Attila honlapja: www.attilarozsondai.hu »

 A virágok háza – Arioso

Az Arioso bejárata mindig hívogató. A virágbolt és a kávézó egyaránt a szépség és a nyugalom szigete. A kávézó apró, a virágbolt azonban hatalmas. A méretek éppen fordítottjai a megszokottnak. A virágbolt több helyiségből áll és minden helyiségnek más-más a hangulata. A kínálat szezonálisan változik, most, karácsony előtt minden az adventről és a karácsonyról szól.

A bejáratnál piros karácsonyfadíszek és rengeteg mikulásvirág uralja a teret. A következő szoba igazán télies, sok fehérrel és fényes ezüsttel. A télies hangulatba a fehér orchideák ugyanúgy beleférnek, mint a fehér tollú madarak, fehér üveggömbök és az ezüstgombák. Néhány ágról, mint különleges jégvirágok, üveg trombitavirágok lógnak. Minden részlet tökéletes.

Ezután a „rózsaszín” szoba nagyon carriebradshaw-snak hat, a stílus jegyében a karácsonyfán üveg cupcake-ek lógnak. A szoba közepén egy nagy asztalon rengeteg virág. A látvány tökéletes, és az embernek alig van szíve megbontani a kompozíciót, pedig itt szabadon lehet választani. Ám a mulatságnak még nincs vége, még ott az utolsó szoba, az arany, amely tökéletes példája a country style-nak és itt már nyoma sincs a városnak.

Az Arioso jól használja ki a Király utcai épület adottságait és csendes, nyugodt vidéki életbe csöppent minket. A virágbolt mellett működő kávézó hátsó részén lakberendezési kiegészítők között is lehet válogatni.

Kattints a képre a többi fotóért!
Kattints a képre a többi fotóért!

Arioso
Cím: 1075 Budapest, Király u. 9.
Megközelítése: A Deák tértől pár perces séta a Király utca eleje.
Honlap: www.arioso.hu »

 Beindítja a fantáziát – Artvirág

Földi paradicsom a virágkötés és lakásdekorálás szerelmeseinek. A nagykereskedelmi tevékenység mellett kiskereskedelmet is folytat az Artvirág, sőt webshopból is rendelhetőek a termékek. Az üzletben két jelentősebb tér különül el. Az egyik a kirakat, amely a szezonnak megfelelően változik és az aktuális trendeket mutatja be. Itt remekül lehet ihletődni és szerelembe esni egy-egy hangulattal, stílussal, vagy éppen gyertyatartóval, üveggömbbel, szalvétával.

A hatalmas áruház másik és egyben jelentősebb részét a tömött polcok jelentik. Itt minden megtalálható, amire csak szükség lehet virágkötés és lakásdekoráció témakörben. A kínálat szezononként változik, karácsony előtt a műfenyők, izzók és karácsonyfadíszek a legkeresettebbek, azonban az ünnep után máris kezdődik a Valentin-napi készülődés és a tavaszvárás.

A kész dekorációkon túl igen bőséges az alapanyag-felhozatal. A haknidróttól az úszó gyertyán és a rafián keresztül a szalagokig minden van. Egy helyen beszerezhető az adventi koszorú vagy egy csokor elkészítéséhez szükséges összes kellék, de ihletet és remek ötletet találnak azok is, akik esküvőre készülődnek, vagy csak szeretnék kicsinosítani és megújítani lakásukat. Az Artvirágból üres kosárral szinte lehetetlen távozni.

Kattints a képre a többi fotóért!
Kattints a képre a többi fotóért!

Artvirág
Cím: 2040 Budaörs, Építők útja 2–4.
Megközelítése: Az M1–M7 bevezető szakaszánál, a budaörsi „bevásárlónegyedben” található. Néhány tábla jelzi is, hogy merre kell menni.
Honlap: www.artvirag.hu »

4 elképesztő virágboltCsillagjegyek és lakberendezés 

Vajon melyek azok a bútordarabok, amelyek jövőre nem hiányozhatnak az egyes csillagjegyek szülötteinek otthonából? »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top