Otthon

2 ünnepi virágdekor a lakásban

Ha még nem lengi be karácsonyi hangulat a lakásod, irány a virágbolt. Egy szimpla mikulásvirágból is pompás dekoráció készülhet, ha a megfelelő körítéssel tálalod.
 Elegáns stílusban

Egy exkluzív, ezüstösen csillogó serlegben elhelyezett krémszínű mikulásvirág különösen elegáns kisugárzású. A fenséges dekorációt sokkal könnyebb elkészíteni, mint azt első ránézésre gondolnánk. Egy kis odafigyeléssel az elegáns növénytartó még ünnepibbé teszi az asztalt vagy a tálalót egész télen át.

2 ünnepi virágdekor a lakásban

Így készül:

• Díszdrót segítségével aszparáguszból készítsünk koszorút. Munka közben viseljünk kesztyűt, ami megóvja kezünket a finom, szúrós szárak okozta sérülésektől.

2 ünnepi virágdekor a lakásban
2 ünnepi virágdekor a lakásban

• A lazán összekötött koszorút fújjuk le ezüstfestékkel, így a színe illeni fog a kehely színéhez.

• Az ezüst vesszőkoszorút helyezzük a növénytartó kehely szélére, és tegyünk még bele egy mutatós ezüstcsillagot. Az így feldíszített edénybe helyezzük bele a mikulásvirágot.

 Modern stílusban

Szikrázó csillagok, sziporkázó díszgömbök és csillámló fém – ragyogó karácsonyváró dekoráció.
A káprázatos, modern kompozíciót a rózsaszín vagy piros mikulásvirággal mi magunk is könnyedén összeállíthatjuk. Egész télen mutatós lakásdekoráció.

2 ünnepi virágdekor a lakásban

Így készül:

• Egy magas, rozsdamentes, csillogó acélváza felső peremét kerítsük körbe a mikulásvirág színéhez illő háncsszalaggal. A színes rattankoszorú elkészítéséhez használjunk tűzőgépet.

2 ünnepi virágdekor a lakásban
2 ünnepi virágdekor a lakásban

• A rattankoszorút lazán helyezzük rá az acélváza peremére.

• A rattankoszorúra ragasztópisztoly segítségével ragasszunk mutatós ezüstcsillagokat. Úgy helyezzük el őket, hogy elfedjék a tűzőkapcsokat.

• A feldíszített vázát béleljük ki fóliával, és helyezzük bele a mikulásvirágot.

2 ünnepi virágdekor a lakásbanA szezon sztárja: a mikulásvirág – ápolási kisokos

Vörös kabátkájában tündököl a nevében is ünnepi növényünk, a mikulásvirág. Persze ahhoz, hogy megérje a karácsonyt, és lakásod pompázatos dísze legyen, érdemes megfogadni a tanácsainkat. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top