Otthon

Hogy kerül az elefánt a babaszobába? Egyedi dekorációk

Meghökkentés és játékosság. Merészség és csöppnyi báj. Egy holland grafikusnő igazi ökodizájn-különlegességet álmodott meg a gyerekszobákba.

Inke Heiland régi tapétagyárak maradék készletét felhasználva vág ki különleges mintájú állatsziluetteket. A változatos minták között eredeti 60-as, 70-es évekből származó retrocsemegék is találhatók. Az INKE tapéta nem fali matrica, bár első ránézésre pont úgy néz ki. A felhasznált dizájntapéták papírból készültek, hagyományos festési technológiával, ezért mintázatukban kisebb eltérések fordulhatnak elő, ennek köszönhetően nincs két egyforma tapéta.
A mintákat kézzel vágják ki. Az egyedi készítési technológia miatt a késztermékek eltérhetnek a fotókon szereplőktől.
A tapétához a gyártó „csináld magad készletet” – ecsetet , ragasztót (mely az egészségre teljesen ártalmatlan) és felhasználási útmutatót is mellékel, nekünk már csak az ideális helyet kell megtalálnunk a gyerekszobában.

Egyedi dekorációk a gyerekszobába
Egyedi dekorációk a gyerekszobába

Hogy született az ötlet?

Az, hogy a természet megóvása, szűkebb és tágabb környezetünk védelme rajtunk (is) múlik, közhelyszámba megy. Az viszont, hogy a környezettudatos gondolkodásra való nevelést nem lehet túl korán kezdeni, még kevesen tudják és gyakorolják. Ehhez kíván segítséget nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt az újrahasznosított papírból gyártott holland KIDSONROOF játékmárka. Játékaik a környezetbarát játékok – az úgynevezett „green toys” – piacán Európa-szerte közkedvelt és keresett termékek.

Egyedi dekorációk a gyerekszobába

A tervezőpáros egy holland–orosz házaspár, akik 3 gyerekükkel néhány évre a holland főváros helyett a dél-franciaországi hegyekben egy áram és folyóvíz nélküli házat választottak lakóhelyül. Ezen a helyen, kiszakadva a városi rohanásból, az új inspiráló környezetben, gyerekeik bevonásával születtek meg az első kartonjáték ötletek.

Az ökotudatos játékgyártók egyre bővülő piacán a KIDSONROOF által tervezett zöld játékok kiemelkedő szakmai sikereket értek el az elmúlt években. TOTEM névre keresztelt termékcsaládjukat a Time Magazine Style & Design kiadványa 2009 májusában a világ 100 legjobb ökodizájn-terméke közé választotta. Ami azt is jelenti természetesen, hogy ezek a játékok nem csupán „zöldek”, de külcsín, funkció és kreativitásfejlesztés tekintetében is felveszik a versenyt a hagyományos játékokkal. Sőt!
Jó hír, hogy egy zöldügyekben elkötelezett magyarországi forgalmazó révén a holland zöld játékcsalád tavaly óta már nálunk is kapható.

Egyedi dekorációk a gyerekszobába
Egyedi dekorációk a gyerekszobába

Hol vásárolhatod meg?

A Kartonjáték csapata olyan tárgyakat válogatott össze webáruházába, amelyek ötvözik a dizájnt a zöld szemlélettel, erre remek példa az INKE tapéta is, amit itt rendelhetsz meg:
www.kartonjatek.hu »

Egyedi dekorációk a gyerekszobábaGyerekszoba egyénre szabva 

A gyerekszoba valójában az élet színpada, ahol a gyerek a főszereplő: ő a hős, a királylány, kalóz vagy sellő, olykor pedig anyu, apu. Katt ide! »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top