Szép otthon: úri huncutság? 6 kedvenc lakberblogunk

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A lakberendezéssel foglalkozó blogok megjelenése óta azok is könnyen gyűjthetnek ötleteket a stílusos otthonhoz, akik nem hajlandóak méregdrága magazinokra áldozni a pénzt. Íme, a mi kedvenceink!
Írta: | 2010. 11. 12. |

Kövess minket!

f Ajánlom
1. Ágy, asztal, tv...

Miközben a közbeszédben az „otthon csinosítgatásával” a nőket szokták letudni, az egyik  legismertebb magyar blog kitalálója azt bizonyítja, hogy az esztétikus környezethez a férfiaknak is lehet néhány gondolatuk. Az eredetileg üvegműves iparművész Kópis Benedek blogjában számos olyan inspirációra lelhetünk, amely a „közös frekvenciánkat” célozza meg, túl a „nőiesnek” vagy „férfiasnak” mondott szobabelsőkön.
Nézd meg a blogot: www.agyasztaltv.blog.hu »

Ágy, asztal, tv
Ágy, asztal, tv
Ágy, asztal, tv
Ágy, asztal, tv

2. Hungarian Provence

Minden a nászúton kezdődött… Krisztina beleszeretett a provence-i vidék hangulatába, azóta blogjában gyűjti a country és rusztikus stílus legjobb példáit. A blogerdőből kiemeli, hogy rendkívül változatos posztokat közöl: interjúkat készít, olvasói fotóit is közzéteszi, úti beszámolót közöl, és újabban nyereményjátékokat is szervez. 
Nézd meg a blogot: www.hungarianprovence.blogspot.com »

Hungarian Provence
Hungarian Provence
Hungarian Provence
Hungarian Provence


Szép otthon: úri huncutság?3. DesignOlló - az NLCafé blogja

Bertóty Eszter gyakorló lakberendezőként nemcsak saját munkáit mutatja be, de szakmai útjainak tapasztalatairól, tervezőkkel folytatott beszélgetéseiről is beszámol, valamint figyelemre méltó budapesti helyekről is posztol a Nők lapja Cafén, DesignOlló című blogjában.
Nézd meg a blogot: http://designollo.blog.nlcafe.hu »

DeginOlló
DesignOlló

DeginOlló
DesignOlló


4. Gyerekszoba

A mai kislányok ruhatárában és szobájában megnyilvánuló rózsaszín terror láttán alig hihető, de száz éve még a halványkéket tartották a lányok színének. Az utód esztétikai nevelésében is elkötelezett szülők ma már külön gyerekszobákra szakosodott blogokból is ihletet meríthetnek, ha tudni szeretnék, mi létezik Kittyn és társain túl.
Nézd meg a blogot: www.gyermekszoba.blog.hu »

Gyerekszoba
Gyerekszoba

Gyerekszoba
Gyerekszoba


5. DesignPumpa

Némileg kilóg a sorból a DesignPumpa, hiszen amellett, hogy a magánlakások helyett inkább közterekre és a modern dizájnra koncentrál, a stílusára sem az amatőrök elragadtatottsága, annál inkább a szakmabeliek elemző írásmódja jellemző. Már a címek is beszédesek: „Porcelánhorror”, „Világítson otthon toronydaruval”.
Nézd meg a blogot: www.designpumpa.blog.hu »


Design Pumpa
DesignPumpa

Szép otthon: úri huncutság?
DesignPumpa


6. The Selby is in your place

Mindazoknak, akik csak ásítanak egyet a szokásos steril lakásfotókon, egyedi látványra törekednek és arra kíváncsiak, hogyan rendezkedtek be valódi emberek, ajánljuk a The Selby is in your place című oldalt. A fotóblog előtt olyan hírességek is megnyitották ajtójukat, mint az R.E.M. frontembere, Michael Stipe vagy Bob Geldof lánya, Peaches Geldolf.
A blog olyan népszerű, hogy nemrégiben könyv formájában is megjelent.
Művészek és egyéb kreatívok szokatlan és rendhagyó lakásai itt: www.theselby.com »


Michael Stipe otthona
Michael Stipe otthona

Peaches Geldolf és barátai
Peaches Geldolf és barátai

 

Szép otthon: úri huncutság? 6 kedvenc lakberblogunkGasztroforradalmár-nők
Bűnöznek néha a szupermarketben? Odakozmálják olykor az ételt? Mi az, amit soha meg nem ennének? Interjú Bodrogi Eszterrel, Mautner Zsófiával, Péter Annával és Vrábel Krisztinával. »

 

Olvass tovább

Hozzászólások

cs.dániel 2012-02-19 00:27

tetszik hogy foglalkoztok ezzel is...
én rengeteg féle lakberendezési tárgyat gyártok,leginkább kovácsolt butorokat és dísztárgyakat.
csak a fantázia szab határt :)
ha esetleg valaki meg szeretné nézni,annak is örülök ha csak nézelődtök,de szerintem annyira tetszeni fog,hogy akár potenciális vásárlók is lehettek:)

http://kovacs-mester.hu

köszönöm hogy elolvastál:)

FahejRum 2011-04-12 20:55

Tudok egy kezdő blogot a témában, ami ígéretes. Bár nem tudom, a kemény kritikus szűrökön átmenne-e, de nekem adott egy-két jó ötletet, mert magam is felújításban vagyok. Főleg abban segített, hogyan tervezzek, nálam azon szokott megcsúszni az egész. Előre átgondolni, mi hova kerül, stb. Szóval gyakorlatias. Pillantsatok rá: http://nemartdecor.blog.hu/

Whiskasmacska 2010-11-15 00:03

Ez nem pocskondiázás volt, hanem ténymegállapítás. Az ember rákattint egy igényes oldal ajánlójában szereplő blogra és elretten. Így az üzenetem is inkább a Nők Lapjának szólt, hogy ez kicsit gagyi volt, mint egy senki bloggernek, aki annyira nem ad magára, és annyira nem tiszteli az olvasóit, hogy az alapvető elvárásoknak nem tesz eleget. A szókincse nem túl bő, a stílusa rettenetesen modoros, de mindez elviselhető lenne, ha a helyesírás minimum követelményeit teljesítené. Szépek a netről összeszedett képek, de nem hiszem, hogy kirakná őket, ha azok a lakásbelsők tele lennének mocskos lábnyomokkal. Mert egy helyesírási és gépelési hibáktól hemzsegő blog pontosan ilyen érzetet kelt. Nehéz elhinnem, hogy tényleg érti a lakberendezés mivoltát, ha az ő virtuális kis terében a szép bútorain három rétegben áll a virtuális kosz. Vagy ez lenne az általa oly sokat emlegetett rusztikusság?

bogárka1 2010-11-14 09:49

Egyébként mind a 6 blog olyan, mint a híg fos. Igazából normális lakber dolgokkal max a provance-i foglalkozik, a többi mind művészieskedő szar.

Fiatal-lány 2010-11-13 23:04

Akkor fogod magad, és írsz egy levelet a szerkesztőjének. Nem idegen oldalon kell pocskondiázni, hanem segíteni a blogolót a fejlődésben.

Whiskasmacska 2010-11-13 21:02

Ez a Hungarian Provence tele van helyesírási hibával, annyira amatőr!

N?k Lapja Café 2010-11-13 21:02

A lakberendezéssel foglalkozó blogok megjelenése óta azok is könnyen gyűjthetnek ötleteket a stílusos otthonhoz, akik nem hajlandóak méregdrága magazinokra áldozni a pénzt. Íme, a mi kedvenceink!

Tovább a cikkre...