Otthon

Hamarosan Budapesten a Ralph Lauren Home-kollekció

Különleges, egyedülálló komplexum nyitja meg kapuit Budapesten október 7-én. A Villa Bagatelle egyszerre lesz kávézó, bisztró, cukrászda, lakberendezési kiegészítőket kínáló üzlet és gourmet-pékség – sőt ennél még több.
 Hamarosan megnyílik a Villa Bagatelle


A villa

Az eredeti villát 1929-ben a Szent Rókus gyógyszertár tulajdonosa építtette a Németvölgyi úton. A villa több funkciót is ellátott az elmúlt évtizedekben, mígnem 2010-ben egy lelkes családi vállalkozás új életet adott neki. A Villa Bagatelle földszintjén levő pékségben saját műhelyben készült kenyereket és péksüteményeket árulnak majd, az első emeleten található kávéházban saját cukrászsüteményekkel és bisztrómenüvel várják a vendégeket, az exkluzív lakberendezési üzlet pedig a villa második emeletén kapott helyet.

Mikor nyílik?
2010. október 7-én.
Hol?
1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

Brótpékség – friss, ropogós ínyencség!

A pékségben kézműves jelleggel, Csák László pékmester professzionális vezetésével készülnek a valódi finomságok. Csák László Németországban, Franciaországban és Ausztriában dolgozott tapasztalt mesterekkel együtt. A termékek kizárólag természetes alapanyagokból, mesterséges adalékok és színezőanyagok nélkül, képzett szakemberek kezei között, nagy türelemmel és odafigyeléssel formálódnak.

Miért lesz más ez a pékség?
A kenyérsütést itt művészi szintre emelik: időt szánnak az ízre és a minőségre! Nem használnak mesterséges adalékokat, színezőanyagokat és tartósítószereket sem. A péksütemények és a kenyerek kizárólag kovászból, lisztből, sóból és vízből készülnek, sütőpor hozzáadása nélkül. Ha kell, akár 18–20 órán át is kelesztik majd a pékek a tésztát annak érdekében, hogy a természetes aromák a maguk ritmusában bontakozhassanak ki. Automatizált rendszerekkel sem találkozhatunk: a tésztát két kézzel gyúrják, és kőkemencében sütik. A péksütikbe nádcukrot tesznek, és kizárólag friss vajat, tejet, tejszínt, túrót és gyümölcsöt használnak fel ízesítésükhöz.

Hamarosan Budapesten is Ralph Lauren Home kollekció

Café

A kávé akkor igazi, ha időt szánunk rá, és ez a kávékészítésre éppúgy áll, mint a kávézás szertartására. Ezért esett a választás a Daniel Moser márkára, mert minden egyes friss kávézsáknál odafigyelnek a természet adta különbségekre, ellentétben a szokásos ipari pörköléssel. A természet ízei nem engedik magukat automatizálni, a jó pörkölés „az eszpresszó lelke”.

A műhelyben cukrászsütemények is készülnek, méghozzá kizárólag természetes alapanyagokból, mesterséges adalék- vagy színezékanyagok nélkül. A cukrászat vezetője Csák László pékmester és cukrász, aki Mihályi László sztárcukrásszal közösen alakította ki a Villa Bagatelle süteménykollekcióját. Mihályi László Európa számos rangos műhelyében szerzett tapasztalatot, és a valódi csúcscukrászat képviselője.

Egyszerűség és csúcsminőség – ez a konyha törekvése. A szezonális bisztrókonyha egy kávéházhoz illően kevés ételt kínál, de a szakács, Gecse Tibor minden hétköznap délben új ajánlattal várja a vendégeket.

Hamarosan Budapesten is Ralph Lauren Home kollekció

Kik csinálják?
A Villa Bagatelle családi vállalkozás – Wirtz Albrecht közgazdász és felesége, Wirtz Ágnes művészettörténész közös álma. Ahhoz, hogy minden kenyér, sütemény, minden csésze kávé és minden ajándéktárgy a kiváló minőség, professzionalitás, kényelmes elegancia, figyelmesség és az otthonosság megnyilvánulása legyen, tapasztalt szakemberekből álló csapatot állítottak össze.

Home Decoration

A Villa második emeletén kapott helyet a lakberendezési kiegészítőket kínáló üzlet, ahol olyan ajándéktárgyakat válogattak össze a tulajdonosok, melyek az időtlen, klasszikus szépség jegyében, luxusminőségben készültek. Magyarországon elsőként itt vásárolhatunk a híres Ralph Lauren Home kollekciójából. A francia Garnier Thiebault cég pazar színű asztalterítőitől kezdve a Villa Bagatelle saját ólomkristály pohárkollekcióján keresztül a százhúsz éves Buenos Aires-i Plata Lappas luxusmárka ezüst- és bőrműves-attrakcióiig minden tárgy és kiegészítő csupa-csupa extravagáns minőséget képvisel.

 
Hamarosan Budapesten is Ralph Lauren Home kollekció
 
Hamarosan Budapesten is Ralph Lauren Home kollekció

Villanovellák

Kitűnő kortárs írónk, Centauri is betért a Villába egy alkalommal, körülnézett, és képzeletében életre keltek mindazok, akik valaha itt élhettek. A remekbe szabott Villanovellákból kedvünkre választhatunk kávéhoz vagy teához, hosszabbat vagy rövidet, derűset vagy borongósat, ahogy a kedvünk hozza! Ha kávét, süteményt, italt rendelünk, választhatunk a menüből Villanovellát is!

Hamarosan Budapesten is Ralph Lauren Home kollekció

Fotók: Ralph Lauren Homekollekció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top