Otthon

7+1 szuper lakber bolt – rusztikus stílusban

Szívesen kutakodsz a padláson békebeli kacatok után, és odavagy Provence-ért? A vidéki otthon melegére vágysz? Akár a városban is? Nem gond! Feltérképeztük nektek a legjobb lelőhelyeket, ahol tényleg mindent megkaptok, ami a vidéki romantikához szükséges!
 1. Kéttemplom Galéria – Értékmentés, kincskeresés

Megnézem
Összes kép (1)

Zsúfolt üzlet, bőséges kínálat, alig lehet elférni az asztalok között. Forog a fej, habzsol a szem: antik szürke, pasztell rózsaszín, tojáshéjsárga, törtfehér, pácolt dió, no meg porcelán, kovácsolt vas és ezüst… Üveg csecsebecsék, metszett poharak, rózsamintás étkészlet… Nem, egyikre sincs szükség, de mindegyiknek meglenne a helye otthon.

A székeknek és az asztaloknak robusztus a súlya, van bennük anyag, de jó ez a nehézség, az idő súlya, az örök értékek súlya érződik. A terített asztalok mellé nem nehéz elképzelni a családot – olaszosan, sok beszéddel, visszhangzó nevetéssel és tele hassal. A ráncolódó terítőt automatikusan megigazítom, mintha otthon lennék.

Az üzlet minden zugát fel kell fedezni, mert a legváratlanabb helyeken bukkannak fel meglepetések: régi játékok, illatzacskók, mackók, kovácsoltvas és porcelán szappantartók, tükrök, lámpák.

 

Kedvencünk:

Új festésű régi láda 81.200 Ft
Új festésű régi láda – 81 200 Ft

 

Antik szürke asztal  97.500 Ft és keményfa szék 46.800 Ft/db
Antik szürke asztal – 97 500 Ft
és keményfa szék – 46 800 Ft/db

 2. Nosztalgia Home – Csupa csupaság
Megnézem
Összes kép (1)

Szerencsés névválasztás, benne van minden, amit a country style kedvelői keresnek. A régi időket, amikor a faasztal mellett összegyűlt a család, előkerült az ezüst evőeszköz, délben az apa megnézte a zsebóráját, és ha éppen dél volt, áldását adta az ebédre. Akkortájt a gyerekek örültek, ha asztalhoz hívták őket, mert végre megszabadulhattak a pennától, és forró húslevest szürcsölhettek helyette.

Az üzletben minden megtalálható, ami ennek a varázslatos kornak a megidézéséhez kell, legyen szó csillogó tintatartóról, régi füzetről, apró kisszekrényről, levélvágóról, kovácsoltvas csizmatartóról vagy finom porcelánról. Nemcsak mi, nők, hanem a stílus hímnemű rajongói is találnak itt kincseket a hatalmas íróasztalra vagy a könyvtárszobába. Vagy könyvtárszoba híján a könyvespolcra.

Kedvencünk:

Türkizkék teafilter tartó kisszekrény 9000 Ft
Türkizkék teafiltertartó kisszekrény – 9000 Ft

 

Régi füzet  1100 Ft
Régi füzet – 1100 Ft

 

 3. Nosztalgia Kacatok boltja – Ahol a meselények életre kelnek

 

Megnézem
Összes kép (1)

Az üzletbe ünnepek előtt szinte kötelező betérni, olykor magáért a hangulatért is, de az év csendesebb hónapjaiban sincs megállás, a kínálat és a berendezés állandóan változik, megújul.

Húsvét és Mikulás között álommanók, angyalok és macik uralják a polcokat – a nyulak ilyenkor parkolópályára kerülnek. A kézzel varrott, egyedi figurák minden korosztály számára kedvesek, de a női szíveket egyértelműen a terítők rabolják el, amelyek ugyancsak egyedi tervezésűek és készítésűek. Az anyagkombinációk megunhatatlanok, és a varrás művészete is említést érdemel: az apró, pontos, szabályos öltések szorgos kezek munkáját dicsérik. Régen az asszonyok saját maguk varrták a kiegészítőket, figurákat a maradék anyagokból, most – az én legnagyobb szerencsémre – azok is birtokolhatnak mindenféle varrott szépséget, akiknek nem mennek a kacifántos öltések. Az üzlet aprócska, de kortalan babaszoba, ahol mindig, még a legesősebb napokon is érezhető a békés boldogság.

Kedvencünk:

Álommanók 4000 Ft
Álommanók – 4000 Ft

 

Virágmintás asztalterítő 10.000 Ft
Virágmintás asztalterítő – 10 000 Ft

 

 4. Practic Romantic – Kalandozás egy asztalosműhelyben

 

Megnézem
Összes kép (1)

Telefonon kell időpontot egyeztetni, mert a műhelyben nem mindig vannak, és arra sincs garancia, hogy Sárkány Péter, az egyedi bútorok tervezője épp ott lesz. Csupán egy rövid sétára vagyunk a körúttól, de mintha nem is Budapesten lennénk. A vaskapun túl meglepő világ tárul fel: hosszú udvar, a végén ajtó, mögötte igazi asztalosműhely.

Az előtérben néhány kiállított bútor – ízelítő csupán –, a közelben fűrészgép sikít a fában. Minden bútor egyedileg készül. A frontok fából, az oldallapok és a szekrénypolcok olykor rétegelt lemezből, persze minden csak pénztárcafüggő. Bár a stílus egyértelműen rusztikus, a legújabb terveken és a vevői igényekben már megjelenik a minimál. Legyen kevesebb dísz, egyszerűbb vonalak. Hiába, változik a közízlés. A műhely egyik részén éppen egy kovácsoltvas-fa komód készül, amott pedig kézi gépekkel csiszolják a fát. Legalább 5-6-szor, hogy selymesen sima legyen, és maga a csiszolás tovább tart, mint a bútor összeszerelése. Végül ott az iroda, az apró, tetőtéri szoba, amely meleg és barátságos, és természetesen minden négyzetcentimétere rusztikus. A megrendelők itt mondják el, hogy milyen bútorról álmodnak, és a bútorok műszaki rajzai, méretezései is itt születnek.

Kedvencünk:

32 fiókos, tömör fa szekreter 441.000 Ft
32 fiókos, tömörfa szekreter – 441 000 Ft

 

Ládáspad 115.000 Ft
Ládás pad – 115 000 Ft

 

 5. La Meridiana – Rusztikus lakberendezés A-tól Z-ig

 

Megnézem
Összes kép (1)

Toscana és Provence nap fakította cserepeitől, a réz kerti és fürdőszobai csapokon keresztül a különféle padló- és falburkolókig, valamint lámpákig itt mindent meg lehet találni. A minőség vegyes, az ár egyértelműen vaskos.

A széles kínálat hátránya, hogy némelyik tárgy az ízléstelenség határát súrolja – jaj, azok a köcsögök és régiesnek tűnő, ám bóvli órák –, azonban ezekre a gyors feledés homálya borul, mert sokkal fontosabb dolgokra kell emlékezni: porcelán bútorgombokra, fogantyúkra és villanykapcsolókra, kézi festésű téglákra, mintás csempékre, üvegmozaikokra, fürdőszobapolcokra, rézcsapokra és kerámia padlólapokra. Az üzlet erőssége, hogy a sok-sok kiegészítő mellett igen bőséges a kínálat rusztikus padló- és falburkolókból, cserepekből, tehát felújítás és építkezés előtt érdemes betérni, körülnézni, tervezgetni.

Kedvencünk:

Kézzel gyártott falburkoló 7900 Ft/m2
Kézzel gyártott falburkoló – 7900 Ft/m²

 

 6. Geli lakberendezés – Rusztikus bútorok bűvöletében

 

Megnézem
Összes kép (1)

Lakberendezési bolt a világ végén, ahova a távolság ellenére érdemes kimenni. Annyira persze nincs messze, hogy ne járna arra kék busz, azonban mégis autóval a legkényelmesebb megközelíteni. A hatalmas alapterületű üzletről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, mert már a bejáratnál kovácsolt kopogtatók, ruhaakasztók és ajtótámaszok ejtik rabul a country style szerelmeseinek szívét. Pont azok a kiegészítők hevernek az orrunk előtt, amelyeket olyan nagy csodálattal bámulunk a lakberendezési magazinok fényes lapjain. A bútorok, mint azt a tulajdonos elmesélte, Romániából érkeznek. Az árak ésszerűek, ár-érték arányban kellemesek, olykor akciósak is, és ez külön jót tesz az elszánt vásárló lelkének. Az apró enteriőrökbe rendezett bútorok és kiegészítők szintén a vásárlói kedvet növelik. Az első pillanatban gyorsan végigfut a szem a hatalmas bemutatóteremben, de utána sokáig lehet bíbelődni a részletekkel.

Kedvencünk:

Az olívás motívummal díszített szekrény, amely most akciós áron 172.500 Ft
Olívás motívummal díszített szekrény,
most akciós áron 172 500 Ft
csigás ajtótámasz 930 Ft
Csigás ajtótámasz – 930 Ft

 

 7. Butlers – Tengerparti hangulat tenger nélkül

 

Megnézem
Összes kép (1)

A Butlerst már akkor imádtuk, amikor még csak Bécsben volt üzletük, de most, hogy itthon is van kettő (és nyílik a harmadik is), nem lehet csak úgy elsétálni mellette…

Az üzlet tematikusan rendszerezett árukészletének jelentős részét adják a rusztikus stílusba tartozó kiegészítők, valamint néhány bútor. A tengerpartfeelinget is ideszámoljuk, mert rengeteg vízpartunk, no meg magyar tengerünk is van. A kínálat színessége kárpótlást jelent a tucatáruért. Mert annak még az illúziója sincs meg, hogy valami egyedire és utolérhetetlenre bukkantunk. A vajszínű porcelán, valamint a színes cinkvödrök és öntözőkannák azonban éppen azt a vidéki romantikát idézik meg, amelyre e stílus kedvelői vágynak. De akadnak lampionok, vázák, terítők, tálak, bögrék, csuprok, tányérok, gyertyatartók és szalvéták is mindenféle színben, hogy a tone in tone hatás tökéletes legyen a diófa árnyékában.

Kedvencünk:

10 l-es sárga cink vödör (3990 Ft)
10 l-es sárga cinkvödör – 3990 Ft

 

Mrs. Winterbottom`s porcelán tárolóedények
Mrs. Winterbottom’s porcelán tárolóedények
(Mrs. Winterbottom’s hagymatartó – 4490 Ft; Mrs. Winterbottom’s fűszertartó – 1290 Ft;
Mrs. Winterbottom’s spagettitartó – 4290 Ft)

 

 +1 kakukktojás: Rose-Home – Vidéki Anglia Szentendrén
Megnézem
Összes kép (1)
Különleges bútorok, különleges teáscsészék és nagyanyáink leánykorából megelevenedő damaszt abroszok. És a teáscsészék nemcsak réginek tűnnek, hanem valódi régiségek, egyenesen Angliából.

Viszont senkit se tévesszen meg, hogy a „másik” szekrényben új porcelánok egyensúlyoznak a giccs és a báj határán. Hiába, van az a rózsamennyiség, amely egy teáscsészére is sok. A csiszolt és kristályüvegekből viszont bármennyit elbírna a szem, és bírná a kéz is, ha bírná a pénztárca. A rézedények napfény nélkül is szikráznak, a szekrényajtóra teregetett damaszt- és csipkeabroszok pedig szerencsére nem bűzlenek a naftalintól.

Kedvencünk:

Antik teáskészlet 20.000 - 30.0000 Ft között, Csipke-damaszt asztalterítő 12.000 Ft-15.000 Ft
Antik teáskészlet 20 000 és 30 0000 Ft között,
csipke-damaszt asztalterítő 12 000–15 000 Ft

 

Vajon mik a rusztikus stílus ismertetőjegyei?
Váradi Gyöngyi (figurakészítő, enteriőrtervező, Nosztalgia Kacatok boltja):
„A country style – vagy más néven rusztikus stílus – természetes, személyes, melegséget árasztó és családias. Nem csapong a divathóbortokkal. Ezt a stílust elsősorban vidéki otthonokhoz asszociáljuk, de bárhol kialakítható. A drapériák, függönyök természetes textúrák, általában virágos mintájú anyagok, de az enteriőrbe illenek a csipkék és a szalagok is.
A bútorok huzata – a tradicionális irányzatnál – kockás (piros, kék, zöld), azonban használhatunk csíkos, egyszínű és virágmintájú bútorszövetet is. Az egyszínű textíliák alkalmazása modernebb összhatást eredményez. A berendezési tárgyak fából készülnek, és a falakat is gyakran borítják ezzel az anyaggal. A fát olykor csak pácolják, vagy meleg, de semleges színekkel festik. A régi tárgyak nagy megbecsülésnek örvendenek, de az újak (antikolás révén) ugyancsak réginek tűnnek. A színhasználat tekintetében nincsenek kötöttségek, a végeredmény, az összhatás a lényeg: a kialakított enteriőr melegséget sugározzon. Apropó, melegség! A kandallót se feledjük!”
Üzletlista

Kéttemplom Galériawww.kettemplomgaleria.hu »
Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 10.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 10.00–16.00

 

Nosztalgia Home lakberendezés
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 21.

Nosztalgia Kacatok boltja – www.nosztalgiadesign.hu »
Cím: Budapest XIII. ker., Herzen u. 5.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00

Practic Romanticwww.practic.hu »
Cím: 1084 Budapest, József u. 25.

La Meridianawww.mediterran-webaruhaz.hu »

Cím: 1023 Budapest, Ürömi utca 45.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 10.00–16.00

Geli lakberendezés – www.gelibutor.hu »
Cím: 1028 Budapest, Kővári út 1–7.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 8.00–14.00

Butlerswww.butlers.hu »
Cím: 1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád, –1. szint és MOM Park, 1123 Budapest, Alkotás u. 53., felső (Fórum) szint
Nyitva tartás: hétfő–szombat: 10.00–21.00 (a MOM-ban 20.00-ig), vasárnap: 10.00–19.00 (a MOM-ban 18.00-ig)

Rose-Home
Cím: Szentendre, Kossuth L. u. 8.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 10.00–14.00

Lakberendezés.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top