Miből vegyél biót, avagy a piszkos 12

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Szeretnél egészségesen táplálkozni, de nem engedheted meg magadnak, hogy mindenből csakis biót vegyél? Megmutatjuk, hogyan találhatod meg az egyensúlyt az igényeid és a pénztárcád között.
2010. 04. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ha nem engedheted meg magadnak, hogy teljesen átállj a biogyümölcsökre és -zöldségekre, nézd át alaposan a kamrád tartalmát. Két olyan gyümölcs- és zöldségcsoport van, amelyből érdemes ragaszkodnod a vegyszer nélkül termesztett változathoz: azokból a terményekből vegyél biót, amelyekben általában a legtöbb vegyszermaradványt találják, illetve amelyeket a leggyakrabban fogyasztod.

Egyes gyümölcsök és zöldségfélék ugyanis a tesztek szerint sajnos még mosás és hámozás után is több növényvédőszer-maradványt tartalmaznak, mint mások.

A vizsgálatok szerint a következő „piszkos tizenkettő" a legszennyezettebb: őszibarack, alma, paprika, zeller, nektarin, eper,  cseresznye, körte, szőlő, spenót, saláta és burgonya. Az ideális az lenne, ha ezekből a bio változatot szereznéd be, de ha ez nem megy, koncentrálj közülük azokra, amelyeket a leggyakrabban eszi a család.

Címkék: bio
Olvass tovább

Hozzászólások