Otthon

Ötletes megoldások tárolóhelyekre

Te is mindig helyszűkében vagy? Nem is gondolnád, mi minden szolgálhat remek tárolóhelyként otthonodban. Íme néhány inspiráló ötlet!

A legjobb, ha költözés, felújítás, átrendezés után megfelelő stratégiát dolgozunk ki ruháink, használati tárgyaink tárolására, nem riadva vissza a szűkös lehetőségektől sem. Először azt gondoljuk végig, hogy mit, hol és miben fogunk tartani, hiszen egészen másak az igények a nappaliban, az étkezőben, a hálószobában és a konyhában. Okosabb előre tervezni, mint később vesződni az oda nem illő, használhatatlan bútorokkal.

Tűnődjünk el rajta, hogy mi az, ami elöl maradhat, és mi az, amit inkább elrejtenénk, hogy a beépített szekrények vagy inkább az önálló bútorok kedvünkre valók, és mit tudnánk a legpraktikusabban elhelyezni. A tervezés különösen fontos akkor, ha béreljük a lakást, vagy ha tudjuk, hogy életmódunk néhány éven belül gyökeresen megváltozik. Ilyen helyzetben ugyanis a mozgatható bútorok nagy szolgálatot tesznek.

Ötletes megoldások tárolóhelyekre

Számos oka lehet annak, hogy valakinek az elemes vagy beépített bútorokkal szemben az önálló, hagyományos bútorokra esik a választása. Mindig ügyelni kell azonban arra, hogy a tárolóbútorok ne csak használhatók, hanem mutatósak is legyenek, különben elcsúfítják a szobát.

Ötletes megoldások tárolóhelyekre

• Egy arányos, szépen tagolt helyiségbe nem illik a beépített szekrény vagy szekrénysor. Keressünk inkább néhány régi könyvállványt, almáriumot, komódot vagy ládát.

• Egy tágas nappaliban vagy ebédlőben pár szabadon álló polc vagy más bútordarab a térelválasztó szerepét töltheti be.

Ötletes megoldások tárolóhelyekre

• Nem mindenkinek telik éppen hálószobába illő szép ruhásszekrényre. Egy kis képzelőerő azonban hozzásegít, hogy ezt a bútordarabot is olcsó és tetszetős megoldásokkal pótoljuk: fehérneműnket, ingeinket, pulóvereinket tarthatjuk fém- vagy műanyag kosárban, sőt iratszekrényben is.

• Jól használható a közönséges tornatermi fém öltözőszekrény: olcsón beszerezhető, és valamilyen fényes vagy falakkal harmonizáló színre festve igen jól mutat.

• Ha szobánkból kirína egy ilyen túl modern bútordarab, takarjuk el paravánnal, amelynek a hátuljára még ruhaakasztókat is erősíthetünk.

• Terjeszkedjünk fölfelé! Kisebb belmagasságú helyiségben igyekezzünk kihasználni az ajtók, ablakok feletti szabad felületeket. Ide polcokat, faliszekrényeket akaszthatunk.

• Ágyak, kanapék alá elhelyezhetünk nagyméretű, lapos dobozokat, amelyekben nemcsak az ágyneműt, hanem törülközőket, ritkábban használt ruhákat, újságokat tárolhatunk. Ha a dobozt görgőkkel is ellátjuk, könnyedén kihúzhatjuk.

Kisebb holmit rendkívül változatos tárolóalkalmatosságokban raktározhatunk, amelyek olcsók, és nem foglalnak sok helyet:

Ötletes megoldások tárolóhelyekre

• Tartsuk vesszőkosarakban a ruhát, vászonneműt, könyvet és papírfélét.

• Ha módunk van rá, szerezzünk nyomdai betűszekrényt, tartsuk abban a legapróbb tárgyakat: varrófelszerelést, írószereket.

• Rögtönözzünk polcot narancsosdobozból, borosládából.

• Vegyünk irodából, kórházból kiselejtezett görgős szekrénykéket fürdőszobai, konyhai tárolásra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top