Otthon

Minden ötödik felnőtt inkább házikedvencével töltené a Valentin-napot, mint partnerével

Minden ötödik felnőtt a partnere helyett kedvenc háziállatával töltené a Valentin-napot. A megkérdezett franciák közül azonban csupán minden tizedik, a magyaroknak pedig csak nyolcada választaná ezt a lehetőséget a szerelmesek napján - állapította meg a Reuters és az Ipsos közös nemzetközi felmérése.

A közvélemény-kutatás során 23 országból 24 ezer felnőttet kérdeztek meg arról, kivel töltené szívesebben a február 14-i Valentin-napot: társával vagy háziállatával. Az összes megkérdezett 21 százaléka részesítené előnyben társként házikedvencét az emberi társhoz képest.

A felmérés szerint az életkor és a jövedelem jobban befolyásolta a választ mint a nemzetiség. A fiatal, kisebb bevételű emberek inkább választották a romantikus napra társként háziállatukat, mint partnerüket.

A 35 év alattiak 25 százaléka, a 35-54 évesek 18 százaléka, az 55 év fölöttieknek pedig csak 14 százaléka töltené házikedvencével ezt a napot. A háziállatukat választók között nagyobb arányban voltak az alacsony jövedelműek (24 százalék), mint a magas jövedelműek (20 százalék). A férfiak és a nők választásában nem találtak jellemző különbséget a kutatók.

A felmérésben szereplő országok közül leginkább Törökország lakosai választanák a házikedvencet Valentin-napi társnak (49 százalék), őket követik az indiaiak 41 százalékkal és a japán válaszadók 30 százalékkal.

A középmezőnyben található Kína (29 százalék), az Egyesült Államok (27 százalék), Ausztrália (25 százalék), Dél-Korea és Lengyelország (23 százalék), Olaszország (22 százalék), Csehország és Kanada (20 százalék), Spanyolország és Argentína (19 százalék), Brazília és Nagy-Britannia (18 százalék), Oroszország (17 százalék), valamint Belgium és Svédország (15 százalék).

A lista másik végén Németország, Magyarország, Hollandia, Mexikó és Franciaország lakosai rendre 14, 12, 12, 11 és 10 százalékban részesítenék előnyben társként háziállatukat partnerükkel szemben “a szerelmesek ünnepén”. (MTI)

Legyél szerelmes és szerencsés!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top