Otthon

5+1 édes karácsonyi dekoráció

Az alábbi édes dekorációkat némi kézügyesség és konyhai ügyeskedés segítségével otthon is elkészíthetjük.

 Karácsonyi cukorsüveg

A piros-fehér színű cukorkákat ragasztópisztollyal erősítsük sűrűn egymás mellé egy süveg alakú habszivacsra (hobbiboltokban beszerezhetsz erre a célra tökéletesen megfelelő hungarocellkúpot). Az építkezést alulról kezdjük – ha a tetejéhez értünk, ollóval csippentsük le óvatosan a kúp végét, hogy az utolsó szem cukorkát is a helyére ragaszthassuk. Az édességek közé tűzdelt (használj apró fejű gombostűt) piros selyemmasnik látványától még mutatósabb lesz a dekorációnk.

Édes díszek

 

 Hópelyhek a tányéron

Szinte a legegyszerűbb karácsonyi aprósüteményt is ünnepivé varázsolhatjuk, ha karácsonyi formákkal (mint például a hópehely) szaggatjuk ki a tésztát. A hófehér cukormáz és az apró, ezüstszínű cukorgyöngy igazán elegáns hangulatot kölcsönöz a süteményeknek. A „behavazott”  sütiket helyezzük ünnepi talpas süteményestálra, és máris karácsonyi hangulat lopódzik a lakásba.

Édes díszek

 

Karácsonyi nyalánkságok – másképp

A sütik persze nem csak hófehér ruhát kaphatnak – bátran engedjük szabadjára fantáziánkat, és  készítsünk különféle színekben pompázó süteményeket! Ez a lilás-pinkes összeállítás határozottan ünnepélyes hangulatot teremt a nappaliban. Keressünk egy használaton kívüli öblös üvegtálat, töltsük tele kristálycukorral és gyöngyökkel dekorált mézeskalácsokkal, fejeljük meg a látványt egy-két színben harmonizáló gömbdísszel, és máris kész a karácsonyi dekorációnk.

Édes díszek

 

Hasonlóan bájos dekorációt készíthetünk, csak egy bögrére és apró hópelyhekre hasonlító vattapamacsokra lesz szükségünk. Töltsük meg a bögrét a vattalabdacsokkal, majd óvatosan helyezzük el a kesztyűt formáló karácsonyi süteményeket.

Édes díszek

 

 Mézeskalács fenyődíszek

A zöld és piros társítás megunhatatlan, örökzöld divat. A piros barkácsfilcből készült dobozkát egyedi hangulatúvá teszi a beletűzdelt fenyőág, de igazán a benne elhelyezett, színes cukormázzal díszített mézeskalácsok teszik édes dekorációvá.

Édes díszek

 

 Karácsonyi sétapálca

Elsősorban a gyerekek örömére szolgál ez a dekoráció, hiszen a piros-fehér csíkos, sétabotra emlékeztető nyalókák is remek ehető díszként szuperálnak. Helyezzük őket egy színben hozzájuk illő pohárba vagy bögrébe. A mókás díszek egy veszélyt rejthetnek csupán: az ünnepek végére erősen megcsappanhat a számuk, így nem árt szemmel tartani az édesszájú apróságokat.

Édes díszek

Tipp: még több karácsonyi dekorációs tippet találsz itt! »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top