Otthon

8 karácsonyi dekorációs ötlet cserepes jácinttal

A cserepes jácint ezúttal karácsonyi dekorációs elemként mutatkozik be. Megmutatjuk, hogyan tudsz pillanatok alatt adventi hangulatot varázsolni vele.

A cserepes jácint illata, sokszínűsége elűzi a téli szürke hangulatot! A piros, bíbor, sárga, rózsaszín, narancssárga, kék és fehér színekben pompázó jácintokból biztosan találunk olyat, ami otthonunk légköréhez illik. Kint lehet hideg, ám a jácint elárasztja színekkel és melegséggel lakásunkat. Már novembertől elérhető a virágboltokban, így kiváló ajándék az őszi névnaposoknak, és otthonunk adventi díszítésében is aktív szerepet vállalhat. A jácint olyan tartós, hogy egy szép karácsonyi ajándék újévi üdvözletté is válhat. 16–18 °C-os hőmérsékleten és mérsékelt öntözés mellett körülbelül három hétig virágzik.

1. A luxuslátványt bőkezű elrendezéssel érhetjük el. Egy olyan tállal, amely kiemeli a kompozíció színét, csodás karácsonyi ajándékot alkot.

Cserepes jácint

2. A legismertebb, lila jácintot itt kiviszínű karácsonyi gömbökkel díszítették, amelyek igazán színes látványt nyújtanak.

Cserepes jácint

 

3. Az egyszerűség ereje – két fehér jácint, egy farönk/ág és színes gömbök teszik ezt a kompozíciót ilyen különlegessé.

Cserepes jácint

 

4. A kompozíció erőteljes hatását a kis arany- és ezüstszínű díszek, valamint a göröngyös fadarab együttese adja, amelyet a hatalmas üvegtál tart össze.

Cserepes jácint

 

5. Az őszi–téli jácinttrendben is igazán kedveltek a természetes anyagok, mint például a fa is. Ebben a kompozícióban a ciklámen jácint egy fakosárban tündököl. Ezt még díszíthetjük további ünnepi hangulatú díszekkel is.

Cserepes jácint

 

6. A fehér és pasztelltónusokkal finom és romantikus hangulatot hozhatunk létre a lakásban, míg a perzselő rózsaszín és a pimasz kék árnyalatai figyelemfelkeltően hatnak. Ha kedves és játékos hatást szeretnénk elérni, használjunk narancs és sárga jácintokat.

Cserepes jácint

 

7. Ha a cserepes jácinthoz újszerű, letisztult kaspót, illetve vázát választunk, az modern jelleget kölcsönöz a növénynek. Egy hagyományosabb kaspótól teljesen más karaktere lesz a jácintnak: csaknem fejedelmi megjelenés egy klasszikusan bútorozott otthon tökéletes tartozékává teszi. Kötözz egymáshoz egész fahéjrudakat (használj díszszalagot), és szépen terítsd rá a cserépre, mint egy gallért.

Fotó: Szász Marcell
Fotó: Szász Marcell

 

8. A gömbök nem drága dekorációs elemek, és csoportosítva igazán szépen mutatnak a jácintok mellett. A tollak és az angyalszárnyak még mindig trendi kiegészítőnek számítanak.

Fotó: Szász Marcell
Fotó: Szász Marcell

Virág.lap.hu »
Dekoráció.lap.hu »



Forrás:
Holland Virágiroda

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top