Otthon

4 igazán látványos húsvéti dekoráció tojásokból

A finnugor hagyományok szerint a világunk egy őstojásból keletkezett. Kínában a nászágy alá rakják, hogy termékenyek, egészségesek és hosszú életűek legyenek. A buddhizmusban a feltörése elősegíti a megvilágosodást, vagyis az újjászületést. Mi pedig az otthonunkat díszítjük vele – a húsvétra várva.

1. Tojásfüzér

A tojásokat mindkét végüknél szúrjuk ki olló hegyével vagy zsákvarró tűvel, és fújjuk ki a belsejüket. Mossuk át vízzel, és hagyjuk megszáradni, majd fessük meg akrilfestékkel. Száradás után fűzzük fel őket damilra vagy vékony drótra, a végükre pedig kössünk vastag szalagot, amellyel rögzíthetjük.

Tojásból lett a csoda

2. Üzenet a tojáson

Főzzük meg a tojást, majd díszítsük kedvünkre. (Mi alkoholos fekete és arany filccel, rózsaszín és türkiz akrilfestékkel készítettük a képen látható tojásokat.) Ha kész, ragasszunk egy mini-, kézzel rajzolt borítékot a közepére, melyre ráírhatjuk a jókívánságainkat. Használhatjuk ültetőkártyának is a húsvéti asztalon.

Tojásból lett a csoda

3. Így fásítunk mi

Állítsunk vázába egy rügyező faágat. Fessük le fehérre akrillal, mésszel vagy diszperzittel. Laza mozdulatokkal dolgozzunk, nem kell, hogy tökéletesen befedjük. A kifújt és megfestett tojásokat kössük rá. Ha antik hatású tojást szeretnénk, először fessük világos színűre vastag ecsettel, majd a sötétebb árnyalatokat pacsmagolással vigyük fel. (Érintsük a festékbe mártott vékony ecset végét a tojáshoz, majd kicsit kenjük szét.) Színes dekorpillangókkal, madarakkal is díszíthetjük a tojásfát.

Tojásból lett a csoda

4. Csillogó flitterek

Fessük be feketére vagy fehérre a tojást, majd pillanatragasztózzunk rá élénk színű flittereket. Hogy ne maszatoljuk össze a kezünket, használjunk hozzá csipeszt vagy fogpiszkálót.

Tojásból lett a csoda

4 igazán látványos húsvéti dekoráció tojásokból Cikkünk az Otthon magazin 2009. áprilisi számából közölt részletet.

Ízelítő a tartalomból:

• Ötletmilliomosok – Debreczeni Zita lakásában jártunk
• Nyusziváró terítékek
• Türelem bonszait terem
• Tojást minden sarokba
• Rendezd be a gyerekszobát
• Nyuszi, hopp!

Extra tipp: még több lakberendezési tippet, ötletet találsz a megújult Otthon magazin honlapján: www.otthon.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top