Otthon

Nagy húsvétitojás-mustra – 11 tipp lelőhelyekkel

Vajon mi kerülhet a tojásfára és az ünnepi asztalra? Feltérképeztük az idei húsvétitojás-kínálatot, és megtaláltuk a legszebbeket.
A legszebb húsvéti tojások a városban

Az ötlet annyira egyszerű, hogy már-már szégyenletes. Akár le is koppintható, nem kell hozzá más, csak némi szövetmaradék, türelem, tömőanyag, tű és cérna. A textiltojásos kínálótálat – saját hatáskörön belül – az év ötletének nyilvánítottuk.
Lelőhely: Nosztalgia Kacatok Boltja
Ár: 450 Ft/db

Kattints a képekre a nagyobb változatért!

Kattints a képekre a nagyobb változatért!

Hihetetlenül egyszerű ötlet. Keress egy szép anyagot, vágj belőle cikkeket, amelyek végül egy tojásformát adnak, varrd össze, tömd ki, fűzz bele szalagot, és már készen is vagy. Ha minderre nincs időd, akkor meg is veheted, ráadásul százszázalékosan törhetetlen.
Lelőhely: Nosztalgia Kacatok Boltja
Ár: 500 Ft

Húsvéti tojásmustra

A meg nem hirdetett „Miből nem lehet tojást készíteni?” versenyt a fémtojás nyerné. Szinte feloldhatatlan ellentmondás, hogy a törékeny tojást törhetetlen fémből mintázzák meg. De íme, nincs lehetetlen! Ráadásul a fehér virágokkal kifejezetten kecsesre sikeredett. Szívinfarktus nélkül használható dekoráció szeles, huzatos helyiségekben, illetve minden olyan helyen, ahol előfordulhat, hogy leverik.
Lelőhely: Nosztalgia Home
Ár: 290 Ft

Húsvéti tojásmustra

Alig felismerhetően tojás, könnyű benézni (megmaradt) karácsonyfadísznek. Mondhatni: modern tojás. Hagyományos, vízzel locsolkodós falusi hangulatba nem illik, de tökéletes kiegészítő egy minimálstílusban berendezett otthonban. A tojásfához fehér, kacskaringós fűzfaágat használnék.
Lelőhely: Dome City
Ár: 870 Ft-tól – többféle színben és méretben

Húsvéti tojásmustra

Ünnepi, elegáns, és éppen annyira őrzi a hagyományokat, hogy bármilyen lakásban ablak- vagy ajtódíszként is megállja a helyét. A húsvéti asztal dísze is lehet, vagy apró ajándék a család minden tagjának, „személyre szabott” virágokkal.
Lelőhely: Nosztalgia Kacatok Boltja
Ár: 900 Ft/db

Húsvéti tojásmustra

A mindenhez tökéletesen illő, tejeskávébarna, fehér motívumokkal díszített tojás nem tartozik a tavasz vibráló színkompozíciói közé, de legalább tényleg mindenhez passzol. Mondhatnánk, hogy visszafogottan elegáns, de inkább a „töltelékanyag” kategóriába került: nagyon szépen kiemeli a többi tojás életvidám színeit és mintáit.
Lelőhely: Nosztalgia Kacatok Boltja
Ár: 450 Ft

Húsvéti tojásmustra

Kategóriáink szerint a szárnyasok közé is beillene – hiába, nincsenek éles határok –, de igazi, kifújt tojásra festették, ezért inkább ide soroltuk. És irigykedtünk nagyon, mert mi ilyen apró és precíz ecsetvonásokra képtelenek vagyunk.
Lelőhely: Nosztalgia Kacatok Boltja
Ár: 400 Ft

Húsvéti tojásmustra

A húsvétra talán nem jellemzőek annyira a különböző stílusok, mint a karácsonyra. Azonban két stílus jól megfigyelhető: az egyik élénk színekkel díszít mindent, a másik inkább a visszafogott eleganciát részesíti előnyben. Az utóbbihoz tartozik ez a nagyméretű (kb. 25 cm-es) tojás. Halványsárga színétől alig üt el az apró, fehér indaminta.
Lelőhely: Schäfer Butik
Ár: 5890 Ft

Húsvéti tojásmustra

A kerámiatojás hozza a tojás egyik legjellemzőbb tulajdonságát: könnyen törik. Festeni azonban lényegesen egyszerűbb. Közben persze nem lehet megfeledkezni egyetlen szépséghibájáról, miszerint lapos. (Hiába, néha meg kell alkudni.) Egyébként só-liszt gyurmából mi is készíthetünk ilyen lapos tojásokat, vagy lapos tojásokat kis domborművel.
Lelőhely: Nosztalgia Kacatok Boltja
Ár: festett: 630 Ft, natúr: 500 Ft

Húsvéti tojásmustra

A képen több mint egy tucat tojást aggattak a tojásfára. Érdemes utánaszámolni, mert a kívánt hatás eléréséért nekünk is sok tojásra lesz szükségünk. Legalább három dobozra. Hiába tartoznak ezek a tojások a tömegáruk közé, panaszra nincs okunk. Színesek, csíkosak, vidámak.
Lelőhely: Kika
Ár: 1490 Ft (6 db-os csomagban)

Húsvéti tojásmustra

A kifújt tojásra kézzel festett romantikus virágminták azonnal a szívembe lopták magukat. Éppen az a country style, amelyet párnákon, terítőkön és csészéken is imádok. A pasztellszínek és a kecses virágok igazán nőcisek. De a locsolóknak nem jár ennyi nőies báj, ezeket a tojásokat megtartom magamnak, és készletemet évről évre bővítem.
Lelőhely: Nosztalgia Kacatok Boltja
Ár: 460 Ft/ db

Húsvéti tojásmustra


Extra tipp: kíváncsi vagy a legszebb nyuszikra és pipikre is? Nézd meg előző összeállításunkat is! Kattints ide! »

 

Üzletlista
Nosztalgia Kacatok Boltja
Cím: Budapest XIII. ker., Herzen u. 5.
Honlap: http://www.nosztalgiadesign.hu »
Megközelítés: 4-es vagy 6-os villamossal a Jászai Mari térig, onnan pedig a 76-os vagy 79-es trolival a Szent István park megálló.

Nosztalgia Home
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 21.
Honlap: www.nosztalgia-home.hu »
Megközelítés: 4-es vagy 6-os villamossal a Széna térig, vagy M2-es metróval a Moszkva térig, majd a Mammut két épülete között egy rövid séta a Lövőház utcában.

Schäfer Butik
Honlap: www.schaferbutik.hu »

Dome City
Cím: 1136 Budapest, Pannónia u. 30.
Honlap: www.dome.hu »
Megközelítés: a Jászai Mari tértől vagy a Nyugati pályaudvartól 6 perc séta.

Kika
Honlap: www.kika.hu »

 

Fotók: Sz. Zs., Kika, Schäfer Butik, Dome

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top