Otthon

Az alváskultúra legmodernebb fejlesztései

Mindannyian átéltük már, hogy egy átforgolódott éjszaka után összetörten, álmosan és fáradtan kászálódunk ki az ágyból. A kevés és rossz minőségű alvás következményeként napközben lankad a figyelmünk, testmozgásunk lelassul, és nagy erőfeszítéseket kell tennünk arra, hogy el ne aludjunk a számítógép előtt a munkahelyen.

Ha viszont kényelmes matracon hajtjuk álomra a fejünket, reggel kipihenten ébredünk, és energiával telve, frissen kezdődhet a nap!

Mindenki a saját bőrén tapasztalhatja, hogy az egészséges és pihentető alvás alapfeltétele a kényelmes fekhely. A hosszú távú egészségmegőrzés jegyében egyre több újdonságot alkalmaznak a tökéletesebb, pihentetőbb matracok elkészítésekor. Nézzük sorra, hogy mik az alváskultúra legkorszerűbb vívmányai!

Miért kell a megfelelő alátámasztás?

Tapasztaltuk már, hogy ha egy új ágybetétet vásárolunk, azon mélyebben alszunk és pihentebben ébredünk. Egy amerikai tanulmány rámutatott arra, hogy van összefüggés a matracunk kora és az alvás milyensége között: az új ágyrendszer azonnali és tartós javulást eredményez az alvás minőségében, például javulnak a hátfájással küzdők problémái.

Memory Comfort típusú ágybetét
Memory Comfort
típusú ágybetét

Ha olyan felületen alszunk, mely nem biztosítja a gerinc „S” alakú görbületének megtartását, hátfájásunk lesz és alvászavarral fogunk küszködni. A Cardo által kifejlesztett megoldás, az Egészség Center ezt küszöböli ki oly módon, hogy tökéletes alátámasztást nyújt a test középső harmadán.

Ezáltal optimális helyzetben tartja a gerincet alvás közben – megőrizve annak természetes, „S” alakú görbületét – így biztosítja az egészséges pihenést.

Az Egészség Center segít megelőzni az olyan tartós ízületi-, gerinc- és vállproblémákat, amelyek az ergonómiailag nem megfelelő fekhely következtében alakulnak ki.

A kényelem szerepe

Mivel életünk 1/3-át az ágyban töltjük – ha jól belegondolunk ez körülbelül 25 év -, fontos, hogy a fekhelyünk kényelmes legyen. A jó matrac 20 centiméterrel hosszabb, mint a testmagasságunk.

A kényelem szempontjából nemcsak az ágybetét hossza a fontos, hanem a rugózás is. Az a fekhely, amely a testsúly eloszlását követve megfelelően alkalmazkodik a test alakjához, lehetővé teszi az izmok teljes ellazulását, így a tökéletes pihenést. A jelenlegi legfejlettebb, legmagasabb minőséget képviselő 5 zónás Pocket Spring(zsákrugó) rendszerrel rendelkező matracok (például a Memory Comfort, és az Energy esetében) pontosabban követik a test körvonalát alvás közben, hiszen a zsákrugók csak ott és olyan mértékben süllyednek, ahol és amilyen mértékben súly nehezedik rájuk. Ezért a pocket spring rugózat lágyabb rugózású, jobban felveszi a test vonalát, így személyre szabott, kényelmes alátámasztást biztosít.

Memory System
Memory System

Ki hinné, hogy a NASA szakemberei által kifejlesztett, különleges hőérzékenységű anyagot is alkalmaznak a pihentető alvás érdekében? Az egyedülálló Viscojel emlékező hab szobahőmérsékleten kemény, de az alvó testhőmérsékletét átvéve meglágyul, és pontosan követi a test formáját. A testhelyzet változásával a Viscojel anyaga is változik, így ellazít, és ideális feltételeket teremt a pihentető, kellemes és egészséges alváshoz.

Az emlékező hab, vagyis a Cardo Memory Comfort matracnál kifejlesztett Memory System fő alkotóeleme kiváló rehabilitációs és megelőző tulajdonsággal rendelkezik, sőt alkalmas a csontrendszer szerkezeti változásából adódó fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére is.

Energy System
Energy System

A kényelem mellett a vérkeringést javítását is szolgálja a Cardo Energy matrac 7 különböző kényelmi zónája, mely az Energy System elemeként szintén újdonság. Az Energy System legfelső, úgynevezett Pillow Top rétege hét, eltérő keménységű komfortzónát tartalmaz: ezek a test természetes súlyelosztását követve minden testtájnak kényelmes fekvést biztosítanak.

Ez a különleges matrac az egyes testtájékok tökéletes alátámasztásával nemcsak a gerincbántalmak megelőzésében, hanem az úgynevezett ‘magas nyomású’ területek kialakulásának elkerülésében is segít, ezáltal javítja az egyes testrészek vérkeringését is.

A higéniát előtérbe helyezők körében egyre inkább közkedveltek a latex matracok is. A latex rétegnek az alapanyaga egy természetes antibakteriális hatású anyag, ami nagyfokú rugalmasságot, és helyreállási képességet mutat.

Energy típusú ágybetét
Energy típusú ágybetét

A Cardo állítható ágyakhoz készült Cardo latex ágybetétben vízszintes és függőleges szellőzőnyílások vannak, melyek „testre szabható” kényelmi és rugalmassági zónákat hoznak létre. A nyílások lehetővé teszik a nedvesség elpárolgását, egyúttal kitűnő természetes szellőzést biztosítanak.

Az alváskultúra ezen innovatív megoldásainak alkalmazásával készült ágybetétek az egészséges és nyugodt pihenés élményét nyújtják.

A Cardo az Egészség Centerrel, a zsákrugó rendszerrel, a Viscojellel, a
7 kényelmi zónával és a latex matracokkal is jelzi, hogy a legújabb kutatási eredmények felhasználásával elégíti ki a legmagasabb igényeket is.

Az egészséges alvásért

A Cardo az egészséges, pihentető és kényelmes alvást és pihenést szem előtt tartva, a külföldi anyavállalat több évtizedes tapasztalatait felhasználva gyárt ágybetéteket, melyeknek szerkezete hosszútávon biztosítja a gerinc egészséges alátámasztását, a gerincbántalmak enyhítését, gerincbetegségek kialakulásának megelőzését. A súlykorlátozás nélkül használható matracokat több, neves hazai és külföldi gerincgyógyászati intézményben kipróbálták, és azokat gerincbetegek számára kifejezetten ajánlják.

Többet is megtudhatsz az ágybetétekről a www.cardo.hu weboldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top