Otthon

Intim fények a kertben

Grillpartit rendezel, vagy csak szeretsz este a teraszon ücsörögni? A kellemes nyári estéket megfelelő kerti világítással teheted igazán hangulatossá. Íme néhány szuper tipp!

A kellemes nyári estéket megfelelő kerti világítással, meghitt hangulatot árasztó fényekkel, színes fényfüzérekkel, tarka lampionokkal, apró világító mécsesekkel, gyertyákkal, vagy éppen fáklyával tehetjük még hangulatosabbá. Lássuk, hogyan!

Fáklyák, gyertyák, mécsesek

1. Lampionok

Lampionok számtalan változatban kaphatók, és ideálisak kültéri használatra, hiszen megvédik a lángot a széltől. A kínai lampionokba helyezett mécsesek romantikus, szűrt fényt árasztanak, ahogy közeleg az este.

A színes papírlampionokkal teliaggatott faágak varázslatosan festenek a sötétben, és kertünk fénypontjává válnak, csak arra figyeljünk, hogy a faágak ne lógjanak bele a lampion belsejébe. Gondoljunk a tűzveszélyre is, és kis időközönként azért vessünk egy-egy pillantást a lampionokra.


2. Bambuszfáklya

A romantikus nyári esték elmaradhatatlan kelléke az utántölthető bambuszfáklya. A kert bármely pontján leszúrható bambuszfáklyák különböző méretekben kaphatók, s túl azon, hogy rendkívül mutatós dekorációk, még a rohamozó szúnyograjoktól sem kell tartanunk, hiszen segítenek kordában tartani a hívatlan vendégeket.

 


3. Variációk gyertyára, mécsesre

• Virágos gyertyafény

Az átlátszó vagy tejüvegből készült mécsestartókat – de akár a kisebb befőttesüvegek is megfelelnek a célnak – díszíthetjük saját ízlésünk szerint, például színes üvegfestékkel apró virágmintákat festhetünk az üveg felületére. Mielőtt nekiállnánk lefesteni a kiválasztott edénykét, alaposan tisztítsuk meg az üveg felületét. Egy vékonyabb dróthuzalból vágjunk le egy hosszabb darabot drótvágóval, majd az üveg száján tekerjük körbe, úgy, hogy csináljunk egy-egy hurkot kétoldalt, ennek segítségével tudjuk majd felakasztani a kis mécsest.

Tipp: ha illatmécsest választunk, akkor a kellemes látványt tovább fokozhatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cserépedény gyertyákkal

Egy magasabb terrakotta edényt töltsünk meg háromnegyedig finom homokkal, és a hosszú, vékony szálú gyertyákat szúrjuk a homokba. Arra azért ügyeljünk, hogy a gyertyákat elég mélyre szúrjuk le, nehogy véletlenül kibillenjenek az edényből.

Keleties stílusban

Az egyedi készítésű, keleti stílusú lámpa teamécsessel is használható. A lámpa üvegén átszűrődő fény sejtelmes megvilágítást eredményez.

Virágcserép gyertyával

A kiszuperált agyag virágcserepek is kiváló gyertyatartónak minősülnek. A célnak leginkább a kisebb méretűek felelnek meg. A cseréptartónak vastagabb drótot válasszunk, és egyik végét egy fogó segítségével hajlítsuk meg úgy, hogy a cserép éppen elférjen benne, majd a másik végét szúrjuk le a földbe, vagy egy virágcserépbe. Helyezzünk egy-egy nagyobb méretű gyertyát a cserepekbe.

Elektromos megoldások: izzósorok, szolárok

 

Természetesen számos egyéb lehetőséged van, ha különleges fénydekorációval szeretnéd megteremteni a hangulatot a kertben, az erkélyen vagy a teraszon. Rengeteg elektromos világítótestet szerezhetsz be a dekor- és barkácsüzletekben: kültéri izzósorok óriási választéka vár rád, de a célnak kiválóan megfelelnek, és egyre népszerűbbek az áruházakban kapható napelemes, földbe szúrható kerti lámpák is.

Íme, néhány mutatós kültéri világító elem:

 

Flame kerti gyertya (Forma)
3000 Ft
Sommar gyertyalámpás (IKEA)
1790 /db
Fluo kerti fény (Forma)

A levélben lévő műanyag tokot megtörve tartósan világító dekorációt kapunk.
1500 Ft

Napelemes kerti lámpa (Scafer Butik)

Az energiatakarékos LED- technika napelemei energiává alakítják a napfényt és akár 6 órán keresztül világítanak.
4.390 Ft

Mécseskerítés (Scafer Butik)

Extravagáns dekoráció, mely használható szimpla mécsestartóként vagy akár dekoratív szoborként.
6.290 Ft

Skina függő világító háló (IKEA)
5.490 Ft
Citronella partymécses (Praktiker)

3-as csomag, cseppmentesen ég – kiválóan alkalmas füvön, erkélyen, teraszon való használatra; égési idejük kb. 8 óra; extra: úsznak
1 499 Ft

További termékek, árak, lelőhelyek: • Baumax:
úszó szolárlámpa: 1590 Ft
solarlampák: 1190-5990 Ft

• OBI – solár kerti lámpák: 395-3495 Ft

• Tesco:
bambuszfáklya: 99-199 Ft
fáklyaolaj (1 liter): 499 ft

• Praktiker
solar kerti lámpák: 699 – 2999 Ft
kerti bambusz fáklya 279 – 999 Ft
fáklyaolaj (1 liter): 739 Ft

 

Üzletlista:
IKEA »
Forma – Budapest V. Ferenciek tere 4. (a passzázsban)
Schaferbutik »
Praktiker »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top