Otthon

Aki a virágot szereti, boszorkány nem lehet!

Lányok, asszonyok, csajok! Itt a tavasz! Ilyenkor minden megújul, kivirágzik. A világ legszebb virágait, növénykülönlegességeit nézhetitek meg április 26. és május 4. között a Floralia virágkiállításon és növényvásáron a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Hozzátok magatokkal párotokat is! Hiszen a kertészkedés nem boszorkányság! Egy szép kert kialakításához férfierő is kell!

A Floraliák nemzetközi virágkiállítás-sorozat budapesti állomása sorrendben az ötödik, Belgium – Gent, Olaszország – Genova, Spanyolország – Valencia és Franciaország – Nantes után.

A húszezer négyzetméternyi csodálatosan szép, változatos környezetben 1240 méternyi kanyargós úton sétálhattok majd végig.
A hazai kiállítók kínálatában kiváló minőségű, különleges termékeket láthattok, élő és száraz virágokból készített virágkötészeti alkotásokat, cserjékből, fákból, évelő és egynyári növényekből épített kerteket, rózsa-, illetve tetőkerteket, különböző sivatagi és egzotikus növényeket, leveles és virágzó dísznövényeket, bonszaiokat, orchideákat, virágzó rododendronokat. A kiállítás a dísznövények mellett a hazai zöldség-, gyümölcs-, szőlő- és gyógynövénytermesztés különlegességeit is felvonultatja.

A kiállítás kuriózuma a bükkábrányi leletek bemutatása lesz, illetve a nem látók számára épített pavilon, ahol a különféle kertészeti termékekkel tapintással, szaglással és ízleléssel lehet majd megismerkedni.

A zöldségszobrászok és virágkötők pedig hihetetlen alkotásaikkal kápráztatnak majd el benneteket.

A külföldi résztvevők, Belgium, Franciaország, Olaszország, Kína, Spanyolország, Szlovákia és Tajvan kiállítói a vidékeiken honos, jellegzetes növényeiket, virágaikat hozzák el a kiállításra, amelyeket igen változatos, különleges környezetben láthattok.

A sokszínű kínálat mellett tudományos konferenciák, szakmai és kulturális programok, szakember-találkozók, termékkóstoltatás, szórakoztató műsorok is várnak mindenkit.

Lesz tehát miből válogatni, ötleteket szerezni a kertek szépítéséhez, átalakításához.

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, A és F pavilon

Bejárat:       III. kapu

Nyitva tartás:

2008. április 26., szombat: 14.00–19.00 óráig

2008. április 27. – május 4-ig: 09.00–19.00 óráig

Belépőjegyek:

Egyéni belépőjegy 1500 Ft
Diák-, nyugdíjas-belépőjegy                900 Ft
(igazolvány bemutatásával)
Családi belépőjegy                        2500 Ft
(2 felnőtt, 2 gyerek)
Csoportos belépőjegy                    600 Ft/fő
(előzetes bejelentkezés alapján, 10 fő felett, 2 oktatóval)
6 év alatti gyermekek belépése díjtalan
 
További információk:         www.floralia.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top