Otthon

Készíts hűtőmágnest! 3 tipp

Megmutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból vidám, színes hűtőmágneseket - bármilyen alkalomra.
Betűmágnesek

Anyagok:

• levegőn száradó gyurma
• színes akrilfesték
• ecset
• mágnesszalag

Elkészítés:

A levegőn száradó gyurmából formázzuk meg kézzel a betűket. Vizes ecsettel simítsuk a megformált betűk felületét egyenletesre. Fontos, hogy a betűk hátoldala is nagyjából sima legyen, hogy a mágnest rögzíteni tudjuk rá. Hagyjuk legalább egy teljes napot száradni, majd fessük a betűket színesre. Végül rögzítsünk a hátoldalukra mágnesszalagból vágott csíkot.

Tipp: ha színes gyurmát használsz, nincs szükség az utólagos festésre.

Üzenők

Anyagok:

• fehér, levegőn száradó gyurma
• szalvéta
• ragasztólakk
• öntapadós mágnesszalag

Elkészítés:

A levegőn száradó gyurmát nyújtsuk kb 0,5-0,3 cm vastagságúra, majd a szalvétából vágjuk ki a motívumot. Válasszuk le a szalvéta legfelső rétegét. A kinyújtott gyurmát kenjük be ragasztólakkal, majd simítsuk rá a kivágott mintát. Végül vigyünk fel rá még egy réteg ragasztólakkot. Óvatosan vágjuk körbe késsel a formát, majd kerekítsük le a széleket. Hagyjuk egy napot száradni, majd ragasszunk a hátoldalára mágnest.

Ötlet: A hobbiboltokban különféle kész famatricák kaphatók, ezekből pillanatok alatt készíthetünk hűtőmágnest. Egyszerűen ragasszunk a hátoldalukra öntapadós mágnesszalagból vágott darabot.

Tipp: Világító mágnesek – Sötétben világító mágneseket is készíthetünk. A famatricán emeljünk ki egyes részleteket világító filctollal.

Cica mágnes

Színes, levegőn száradó gyurmából bármilyen tetszőleges alakot megformázhatsz. Vágj le egy darabot a megfelelő színű gyurmatömbből, formálj belőle golyót, kicsit melegítsd fel a tenyeredben, hogy könnyebben tudd formázni. Használhatsz különféle vágóeszközöket (kést), hogy a megfelelő formára tudd vágni a figurát. Hobbiboltokban vásárolhatsz apró szemeket – ezekkel dekorálhatod a hűtőmágnesedet. Ha kész vagy, égesd ki a puha, könnyen keverhető gyurmát háztartási sütőben 130 fokon 30 percig.

A készletben az alapszínek találhatók meg: fehér, világoskék, kék, citromsárga, narancssárga, zöld, piros, barna, lila, fekete.

Mi ezzel dolgoztunk: FIMO soft gyurma

 

Hol találod meg az alapanyagokat: a levegőn száradó gyurmát, a mágneslapot és a szalvétákat hobby boltokban vásárolhatod meg.

• Levegőn száradó gyurma (fehér) – 850Ft (Hobby Művész)

• Eberhard Faber FIMO soft készlet – Ár: 2498Ft (Hobby Művész)

• Vágható mágneslapok – 240 Ft (Hobby Művész)

Cikkünk a Cser Kiadó gondozásában megjelent Hűtőmágnesek című könyv alapján készült. A könyv bemutatja, milyen sokféle anyagból készíthetsz hűtőmágnest, rengeteg egyszerűen és gyorsan megvalósítható ötleteket találsz benne. Dolgozhatsz gipsszel, dekorgumival, falappal, hungarocell- és papírgolyókkal stb. Fogj hozzá bátran, tedd színesebbé hűtődet, vagy lepd meg szeretteidet egy kedves, egyedi ajándékkal.

A könyv címe: Hűtőmágnesek

A könyv ára: 798 Ft

A Cser Kiadó honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top