Otthon

Lakberendezési boltok mustrája megint

Ismét fogtuk a fényképezõgépünket, nyakunkba vettük a várost, és megnéztük, hol érdemes vásárolni, ötleteket gyûjteni, ha lakásunkat szeretnénk csinosítani, átalakítani. Találtunk néhány új üzletet, és a válogatásba bekerült két virágbolt is.
Fekete-fehér, mégsem unalmas – Pure Home

 

A körúttól csak néhány perces séta a pár hete nyílt Pure Home. Két hatalmas kirakatán keresztül minden napszakban nézegetni lehet az apró bolt kínálatát, amelynek meghatározó színei a fekete és a fehér. Az üzlet elrendezése egy apró lakásra emlékeztet, hálóval, ebédlővel és nappalival, és még az is szívesen elfogadná sajátjának, aki a színesebb lakásokért lelkesedik. A fekete-fehér egyszerűségét a barokkos formák és bujaság teszi teljessé, az ezüst ragyogásán és a növények zöld foltjain kívül.

 

Az üzlet láttán nemcsak a stílusba szeretünk bele, hanem komoly választás elé kerülünk. Mit nem akarunk hazavinni? Persze addig alkudozunk magunkkal, amíg beérjük egy kisebb (díszpárna, gyertyatartó) vagy nagyobb (csillár, fotel, tükör) kiegészítővel, és szent esküvéssel fogadjuk, hogy a következő lakásfelújítás alappillére lesz ez az üzlet. Aki viszont most áll lakásátalakítás, illetve új otthona berendezése előtt, semmiképpen se hagyja ki.

Cím: Pure Home Design Shop, 1133 Budapest, Hollán Ernő u. 22.
Honlap »

Tipp: Olvasd el az első részt is! Kattints ide! »

 

 

Dizájnmennyország – Roomba

 

Szerelem első látásra – az ember akkor is visszatérő nézelődő lesz itt, ha éppen semmit sem akar venni, hobbi-lakberendezőknek pedig egyenesen függőséget okoz. Nemcsak a kiváló minőségű és világmárkájú bútorok, valamint a legújabb trendeket felvonultató lakberendezési tárgyak okoznak meglepetést, hanem a szokatlan anyag- és formapárosítások is. A rendhagyó, barokkos üvegóra vagy akár a színes üvegvázák, -tálak bármelyik lakás nagybecsű darabjává válhatnak. De ha különleges lámpára vagy csillárra vágyunk, akkor is érdemes benézni az üzletbe.

 

A Roombában egyik pillanatról a másikra megdől a tévhit, miszerint a dizájnbútorok szépek-szépek, de egy igazán otthonos lakásban csak mértékkel alkalmazhatók, leginkább azért, mert kényelmetlenek. A galériában kiállított kanapék, fotelek, székek arra csábítanak, hogy főzzünk egy jó kávét, lerúgjuk a cipőt és belehuppanjunk, majd ott töltsünk néhány órát, illetve hogy elsősorban „hazavigyük” őket.

Cím: Roomba Home Culture, 1051 Budapest, Arany János utca 29.
Honlap »

Találhatsz remek darabokat – Stile Interio

Pár hónappal ezelőtt a Stile Interio egy aprócska bolt volt, ahol mindenféle remek lakáskiegészítőt lehetett fellelni, akár a konyháról, fürdőszobáról vagy nappaliról volt szó. Azóta az üzlet nagyobb lett és kicsit felhígult a kínálata, de még most is érdemes betérni és körülnézni. A tucatáruk között nagyon sok ízléses és különleges kiegészítőt találhatunk, különböző stílusban.

 

Személyes kedvenceim a vékonyka kagylótálak és a salátástálak, de aki fényképkeretet keres, itt biztosan megtalálja a tökéleteset. Bőséges a kínálat barokkos díszpárnából, gyertyatartóból, de igazán egyedi stílusú kiegészítőket a konyharészlegnél lehet találni. Ha már az üzletben járunk, érdemes egy pillantást vetni a kanapékra és szőnyegekre is, mert nincs kizárva, hogy itt találjuk meg az igazit.

Cím: Stile Interio lakberendezés és ajándék, Arena Plaza és WestEnd City Center
Honlap »

Minden, ami Kelet – Terebess


Ha keleti stílusban szeretnénk berendezi a lakásunkat vagy annak egy szegletét, akkor kötelező betérnünk egy Terebess üzletbe. Mindegy, hogy kínai, japán, indiai vagy marokkói kiegészítőkre, tárgyakra, bútorokra vágyunk, itt mindegyikből találunk.

 

 

 

A bőséges kínálat miatt néha nehéz fellelni a számunkra tökéleteset, de bevallom, nekem az is el szokta venni a kedvem, ha ugyanabból a szoborból fél tucatot látok kitéve. A színesselyem-kínálat viszont verhetetlen, és akárhányszor arra járok, mindig vetek egy pillantást a Tiffany-lámpákra is. Az üzletben fellelhető sok áru senkit se zavarjon meg, egy-egy jól megválasztott tárggyal tökéletes keleti hangulatot lehet varázsolni.

Cím: Terebess, Mammut üzletház
Honlap »

 

Mintha régiségbolt lenne – Nosztalgia Home

Ami egy cottage berendezéséhez nélkülözhetetlen, azt mind megtaláljuk a Nosztalgia Home-ban, és ha nincs is cottage-unk, azért a hangulatot meg tudjuk teremteni, akár egy budapesti lakásban, akár egy vidéki házban élünk. Persze néhány tárgy – ilyen például a sárkaparó – a városi lakásban idegenül hat, de aki kedveli a vidéki stílust, igazi aranybányára lel ebben az üzletben, és pont olyan élvezettel fog nézelődni, mint egy régiségboltban.

 

A stílusok sokszínűsége itt is jellemző – találunk békebeli tányérokat, falusi ruhafogast és a hatvanas évek Amerikáját idéző táblákat –, a különbség csupán annyi, hogy itt minden új. Ha nagymamánk nem hagyott ránk régi kincseket, itt meglephetjük magunkat és barátainkat néhánnyal.

Cím: Nosztalgia Home lakberendezés, ajándék, 1024 Budapest, Lövőház u. 21.
Honlap »

Régi hagyományok – Leander Lakberendezés

A Leander Lakberendezés szintén a vidéki stílus képviselője, viszont sokkal inkább a hazai, illetve a francia hagyományokra épít. A bútorok diófára pácolt vagy méhviasszal kezelt, felújított parasztbútorok, érződik rajuk az idő és a korábbi használat, a terítők szélén és a stelázsi polcain elmaradhatatlan a csipke, a színek természetes pasztellek.

 

Mintha minden egy poros padlásról került volna elő, és most a szépen kisuvickolt tárgyak arra várnának, hogy ismét egy otthon meghatározó darabjai legyenek. Széles a kínálat szárított virágokból, helyes rongybabákból és patchwork művekből. Az utóbbiakból változatos és vonzó darabokat találunk az ágytakarótól a zsebkendőtartóig.

Cím: Leander Lakberendezés, 1061 Budapest, Andrássy út 2.

Minden évszakban más – Madera kert- és lakberendezés

Első hallásra meglehetősen szokatlanul hat, hogy a belváros szívében egy kert- és lakberendezési bolt üzemel. A bérházak, aszfaltozott járdák és utak szentháromságában nincs egy talpalatnyi zöld sem, vagy ha mégis, akkor arra egy tisztességes nyugágy nem fér el. Sokáig kerülgettem az üzletet, de nem mentem be, „minek fájdítsam a szívem” felkiáltással, viszont a kirakat újra és újra betérésre csábított. Azóta rendszeres látogató lettem.

 

 

Az igényes kerti bútorok mellett a bolt legnagyobb erőssége, hogy évszakról évszakra megújul, és minden fellelhető az asztalterítőtől az edényfogóig, a fémdoboztól a szalvétáig, ráadásul szettben. Tavasszal jönnek a virágok, húsvétkor a nyuszik és bárányok, nyáron a cseresznyék, meggyek, dinnyék, rózsák, ősszel a napraforgók, szőlők és színes levelek, karácsonykor a mókás rénszarvasok, angyalkák és gömbök. A Maderában mindig találok valamit, amivel a kinti hangulatokat a lakás belsejébe varázsolhatom. Sőt a kínálat éppen azért zseniális, mert minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kiegészítőt, akár klasszikus, akár régies, romantikus, akár bolondos hangulatra vágyik. A folyton változó kínálat ellenére az üzletben korábban vásárolt kiegészítőinket ugyanolyan mintában bővíteni tudjuk. Lehet arról szó, hogy a terítőhöz szalvétát keresünk, és az sem lehetetlen küldetés, ha párunk eltört egy tányért a szettből, és mi pótolni szeretnénk.

Cím: Madera kert- és lakberendezés, 1136 Budapest, Pannónia u. 9.
Honlap »

 

Stílus a konyhában – TDS

Nem shop, hanem sarok, mármint a bolt nevében az „S” betű. A üzletbe egy borongós napon tévedtem be először, mert valami színes csillogót láttam a kirakatban. Később már nem tudtam megállapítani, hogy mi volt az, de polcról porcra jártam, és leginkább az ötletes dizájntárgyak tetszettek.

 

Akkor is érdemes betérni, ha apróbb kiegészítővel vagy komolyabb műszaki berendezéssel szeretnénk lakásunkat bővíteni. Elegáns és modern, népszerű és már-már művészinek számító konyhai kiegészítők mellett Jamie Oliver konyhaeszközöktől egészen a Rosendahl üveg- és porcelánárukig mindent megtalálunk. Külön szekcióba rendezték a La Pavoni eszpresszógépeket és a Tivoli Audio rádiókat és zenegépeket.

Cím: Tangram Design Sarok, Budapest, XIII. kerület, Tátra utca 15/b
Honlap »

Tündérkert a körúton – Virágegyetem

Az otthont, legyen bármilyen stílusú, nem tudom elképzelni növények nélkül. Az állandó szobanövények mellett a lakás hangulatát alapvetően meghatározza egy-egy csokor virág. A rövid ideig pompázó virágköltemények ugyanúgy a lakásdekorációhoz tartoznak, mint a képek, szalvéták vagy éppen szőnyegek, bár éppen mulandóságuk miatt erre kevesebbet költünk.

A Virágegyetem évek óta a növényszerelmesek tündérkertje. A szezonális vagy éppen ritka vágott virágok mellett különleges csokrokat és virágtálakat, kaspókat, gyertyatartókat és kiegészítőket, illetve szárazvirág-koszorúkat is találunk. Amint belépünk a körúti boltocskába, egy elvarázsolt világba érkezünk, és legszívesebben az egészet, virágillattal együtt, hazavinnénk.

Cím: Virágegyetem, 1066 Budapest, Teréz krt. 36.
Honlap »

Virágosat álmodtam – Illusion

„Ahol a virágnak lelke van”, hirdeti a cégér alatt a tábla. Pár napja nyílt az Illusion exkluzív virágbolt a forgalmas Margit körúton. Bevallom, egészen véletlenül sétáltam arra, mert éppen két villamosmegálló között található az üzlet, és először arra gondoltam, hallucinálok. A házról óriási fagyöngycsokrok lógtak lefelé, illetve valamiféle anyag, mintha időutazással egy reneszánsz utcácskába csöppentem volna egy késő nyári délután. A szél rózsaszirmokat sodort az üzlet ajtajába, pedig Budapesten már javában tombolt a tél.

Meglepetésem tovább fokozódott, mert az üzletbe lépve köszöntött rám a tél. A boltocska egyik sarkát gyapottakaró fedte, és hófehér téli világban találtam magam. Ahogy fordultam, máris melegem lett, mert égőpiros foltra, majd óarany-fekete sarokra lettem figyelmes. Tucatnyi virág ontotta színét és illatát. Botrányosan nehéz helyzetbe kerültem: nem tudtam eldönteni, hogy mit is vigyek haza. Mindent akartam, de leginkább a hangulatot. Az Illusionba nemcsak akkor érdemes bemenni, ha egy virágkötészeti csudaságra vágyunk, hanem akkor is, ha két megálló között éppen elegünk van mindenből.

Cím: Illusion, 1024 Budapest, Margit krt. 9.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top