Otthon

Igyunk a tél végére!

A február a farsang, a vidám mulatságok és a tél búcsúztatásának hónapja, amikor szívesen legurítunk egy-két pohár finoman gyöngyözõ pezsgõt a barátokkal. Egy bulihoz illõ, csillogóan feldíszített darab akár ajándékba is vihetõ.





1. Indákkal díszítve

A februári Praktika mellékletben megadott minta alapján rajzoljuk fel az indákat az üvegre világos színű alkoholos filccel. Ezután húzzuk át a kontúrokat ezüstglitteres 3D festékkel. Ez nagyon egyszerű munka, de gyors, határozott mozdulatokkal kell dolgoznunk. Az indák rajzolatát előzőleg papíron be is gyakorolhatjuk.



2. Csillámos

Takarjuk le kis selyempapírral az üveg nyakán lévő fóliaborítást, majd fújjuk le ragasztóspray-vel vagy akrillakkal. (Állítsuk egy kartondobozba, hogy ne szóródjon szét a ragasztóanyag). Az üveget kicsit megdöntve és lassan forgatva, a nyakától kezdve szórjuk be apró szemcsés, zöld glitterrel, és finoman nyomkodjuk rá. Száradás után egy-egy pötty ragasztóval nyomjunk ezüstszínű flittereket az üveg alsó felére. Ha ajándékba visszük az üveget, érdemes utólag még egy réteg lakkal lefújni, hogy az apró csillámpor-szemcsék ne peregjenek le a faláról.



3. Gyöngyökkel pöttyözve

A speciális mikrogyöngy-ragasztóból nyomjunk kisebb-nagyobb pöttyöket az üveg falára, és egy tál fölé tartva a flaskát szórjunk rá apró, ezüstszínű szórógyöngyöt. A tálban összegyűlő gyöngy újra felhasználható. Hagyjuk a ragasztót szikkadni, majd mielőtt teljesen megszáradna, ujjbeggyel finoman nyomkodva még formázhatjuk is.







4. Csíkok csíkok hátán

Fényes, ezüstszínű öntapadós fóliából vágjunk 1 cm széles csíkokat, és ragasszuk fel ezeket szellősen az üveg falára. A csíkok közötti részeket zöld, ajándékkötözőszalagból vágott darabokkal töltsük ki, amelyek végeit pöndörítsük be. Kétoldalú ragasztószalaggal vagy kis celluxdarabkákkal rögzíthetjük a műanyag kötözőt.



5. A virágos díszítés

Kiselejtezésre váró, fehér nejlonzokni vagy vékony gyerekharisnya levágott szárát húzzuk a pezsgősüvegre, és csomózzuk meg az alját. (A csomó az üveg alján levő mélyedésbe belesimul). Az üveg nyakára rögzítsünk egy virágfejet; a drótos szárat tekerjük rá vagy fehér cérnával kössük fel. Az oldalát díszítsük fehérszegélyes, tükrös flitterekkel.



Alapanyagok, kellékek:

•  3D ezüst festék, “Tulip Glitter”, 250 Ft (Hobbyművész, Figura Kézműbolt, Alkotó Kuckó, Dekor Art)
• színes dekorglitter, 329 Ft/csomag flitter, 198 Ft/csomag (Hazavár Kézműves Műhely, Kreatív Kezek, Dekor Land, Remo Hobby)
• mikrogyöngy, 439 Ft/csomag szórógyöngy-ragasztó, 490 Ft/tubus (Színes Ötletek Boltja, Guruzsma Kreatív, Hobby Kézműves Bolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top