Otthon

Virágok, amelyek elhozzák a szerelmet

Némelyik növény a feng shui szerint misztikus erõvel bír. Magányosoknak szerelmet hoz, megromlott párkapcsolatokat ismét boldoggá tesz, néhányuk pedig elûzi a hûtlenséget.





A virágok nem csupán szépek és kellemes illatúak, nem csupán esztétikai örömet nyújtanak, hanem számos más pozitív hatásuk is van. Gombaölő és

antibakteriális tulajdonságaik mellett a jól megválasztott virágok gyökeres változásokat hozhatnak életünkben. A lakásunkban gondosan összeválogatott vágott és cserepes virágok képesek egy rosszul működő párkapcsolat helyrehozatalát elősegíteni, egy már meglévőt tovább erősíteni, vagy akár egy boldog párkapcsolatot vonzani.


Tulipán

A feng shui kultúrában a szerelem virága a tulipán, színtől, fajtától függetlenül. Magyarországon még mindig borsos ára van, ezért nem szükséges egy egész csokorral vásárolni. Fontos azonban, hogy mindig legalább két szál friss tulipánt vigyünk haza, hiszen a szerelmi kapcsolatok erősítésére csak a párosan elhelyezett tárgyak alkalmasak. Egyetlen szál virág a vázában a magányosságot erősíti. Bár a tulipánnál nem fontos a szín – a növény erőteljes hatása miatt -, de ha narancssárga tulipánra bukkanunk, érdemes azt választanunk, mert a narancs szín ráadásul erősíti a kapcsolatteremtő képességünket is.







A virágok színeinek jelentése

• piros: az aktivitást, erőt növeli
• narancs: a szexualitást, kapcsolatteremtő képességet kiválóan stimulálja
• sárga: vonzza a szerencsét
•  lila: jótékonyan hat a szerelmi kapcsolatokra
•  mélylila: szerencsét hoz az üzleti életbe, a munkába
• kék: növeli a kreativitást, az intellektualitást
•  fehér: elősegíti a lélek tisztaságát, nyugalmat hoz
Krizantém

Hazánkban a szomorúság jelképe, a temetők virága. Vidám, gömbölyű kis szirmaival, ezer színben pompázó virágaival méltánytalanul kiszorítottuk a hétköznapi életből. A feng shuiban a boldogság, szerelem mellett a gondtalan életet is biztosítja. A társra vágyó magányosoknak vágott és cserepes virágként is érdemes otthon tartaniuk.



Bazsarózsa

Ugyan szezonvirág, mégis érdemes megjegyezni. Vágott virágként az összetartozást és a párkapcsolatot erősíti. Kerti virágként bőséget, gazdagságot és hírnevet biztosít gazdájának.







Tipp:
Az aromaterápia a növényeknél ugyanolyan hatásos, mint az embereknél. Az illóolajos öntözővizeknél fontos szabály, hogy a gyökérolaj a gyökeret aktivizálja, a levélolaj a lombozatot védi. 2 liter öntőzővízhez 2-3 csepp illóolajat adjunk. A terápiát látványos betegségnél – a gyógyulásig – hetente ismételjük, egyébként három hetente elég elvégezni az illóolajos öntözést.
Borostyán

Ez a csodálatos örökzöld pozitív gondolatokat ébreszt bennünk. Akinek komoly párkapcsolati problémái vannak, vagy nyomasztóan magányosnak érzi magát, feltétlenül helyezzen el két-három cserép borostyánt a szerelem területére és a balkonra. Segít előrevinni elképzeléseinket, megvalósítani vágyainkat a szerelemben, rendkívül nyitottá tesz rövid időn belül.



Csüngőágú fikusz

Ez a klasszikus szobanövény szinte mindegyik otthonban megtalálható. Tegyük a szerelem, házasság területére – de csak akkor, ha ez a része világos a lakásunknak, egyébként elpusztul.
A fikusz a már meglévő, de rosszul működő párkapcsolatokra van jótékony hatással. Lökésszerű energiarezgései az érzelmi stabilitást és a hűséget segítik elő.






A szerelmi élet erősítése
A Bágua térkép a bejárattól jobbra eső legtávolabbi sarokban, vagyis a délnyugati területen jelöli ki a szerelem és a házasság területét. Tartsunk rendet, tisztaságot és ezen a helyen csak páros dolgokat használjunk (például: két szál virág, két gyertya, két delfin).  





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top