Otthon

Hol lakik a szerencsét hozó sárkány?

A régi idõkben a kínai mesterek kíváncsian kémlelték a hegyoldalt, azt a kiszögellést keresve, ahol buja, erõs és zöldellõ a növényzet. Ott lakott ugyanis a szerencsét hozó sárkány.





A feng shui gondolatvilágában kiemelkedő jelentőségű a kert és a növényzet szerepe. A jó feng shui erősítésében fontos feladatot kapnak a zölden viruló, egészséges fákkal, bokrokkal telepített kertek. Ha a lakásunk előtt bármilyen kicsi “kert” is virul, az odavonzza, odacsalogatja az éltető energiát, ami a szerencséket alapozza.





 Virágcsokrok a jó energiáért
A kellemes vibrálásért, az üdítő jang energiáért a nappaliban helyezzünk el vágott virágot! De vigyázzunk, ugyanez a hálószobában nem jelent jó feng shuit, a túlzottan felhalmozódott jang energia nem segíti a békés alvást. Kivéve, ha lábadozó beteg mellé helyezzük a vágott virágot, ebben az esetben kifejezetten jó hatással lesz a gyógyulásra.
Magunkon is tapasztalhatjuk, hogy viruló növények között jobban érezzük magunkat, a febg shui szerint ez azért van, mert ilyen helyen azonnal megérezzük a sárkány kozmikus leheletének jelenlétét.













Néhány ötlet a szerencsés energiák áramlásáért:





• Közvetlenül a főbejárat elé ne telepítsünk növényt, mert nehezebb elérni a fontosnak tekintett “fényes előcsarnok” hatást!

• Legalább háromhetente nyessük meg növénykéinket, a sokfelé nyújtozkodó ágak rossz feng shuit jelentenek.


• Szedjük le a hervadt leveleket, az elszáradt virágokat, a holt dolgok jin energiát hoznak létre, ami negatív feng shuit jelent.







A száraz virágokról
A feng shui szerint a szárított virágcsokor – mint élettelenné vált virág – rossz energiát erősít. A szakértők otthonunk díszítésére inkább a művirágokat ajánlják, hiszen azok a jang – az élettel teli – energiát szimbolizálják.

• A tüskés növények jótékony, oltalmazó energiát hoznak létre, de nem szabad az ajtó közelében lenniük!

• A jólét és gazdagság érdekében ügyeljünk arra, hogy kertünk keleti és délkeleti része mindig legyen tele növényekkel és virágokkal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top