A Hippeastrum (amarillisz) elbûvölõ szépsége

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A hatalmas Hippeastrum virág fehér színei fõszerepet kapnak a 2004-es téli virágtrendben. Ez a virág a köznyelvben amarilliszként ismert, és nem csupán vágott virágként, hanem cserépben, szobanövényként is gyönyörû.
2004. 11. 29. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Eredete


A Hippeastrum Dél- és Közép-Amerikából, illetve a Karib-térségből származik. Sokféle változata létezik: egyaránt fellehető száraz erdőkben és szavannákon. A Hippeastrum a mi klímánkon nem téltűrő. Az elmúlt évtizedekben az amarilliszt mint vágott virágot termelők száma megnőtt. Ez érthető is: csodálatos virág, gyakran három vagy négy trombita-szerű kehely is ékeskedik egy száron.


A virágtrend

Egy ilyen méretű vágott virág, amelyet ráadásul olcsón, nagy mennyiségben, sokféle szín- és árnyalat-kombinációban lehet beszerezni, hamar népszerűvé válik a virágkereskedők és a fogyasztók körében. A 2004-es téli virágtrendben a fehér amarillisz lesz a leggyakoribb. A zöldes-fehér virágok árnyalata pont tökéletes, és a bátrabb virág-kompozíciókban a hagymát is fel lehet használni, amelyből éppen csak kibújt a még nyílatlan virág. Kellemes ellenpontot alkotnak a csokrok és kompozíciók rusztikus anyagaival, ezzel a tél sivárságát háttérbe szorító pozitív varázserőt jelképezve.
Olvass tovább

Hozzászólások