Otthon

A legizgibb bútorok

Unod már a nagyáruházak kínálatát? Unod, hogy mindenki ugyanott vásárol, és mindenkinek ugyanolyan fotelja, kanapéja, dohányzóasztala és vázája van? Íme egy lista a legjobb pesti boltokról…





Gyakori, hogy ha az ember ajándékot akar venni, vagy csak egyszerűen szeretne valami szép csecsebecsét vagy bútort a lakásába, a néhány közismert üzleten kívül nem jut eszébe semmi. Pedig Budapest és környéke tele van jobbnál jobb (igaz, nem a bevásárlóközpontokban található) üzletekkel. Íme a mi 13+1 kedvencünk!

1. Hephaistos Háza & Bazaar
A két egymásba nyíló üzlet a Belváros mélyén bújik meg. Előbbiben egzotikus bútorokat és dísztárgyakat árulnak, de itt képvisleik a pazar



Designers Guild és más híres textiltervező cégeket is, utóbbiban pedig felülmúlhatatlan a gyertya- és mécsesválaszték, illetve az ezekhez kapcsolódó kiegészítő- és ajándéktárgykínálat. Romantikus lelkeknek csak úgy, karácsony előtt pedig mindenkinek kötelező útbaejteni!
Hephaistos Háza & Bazaar, 1056 Budapest, Molnár u. 27., tel.: 266-1550





2. Mobili Mania
Aki szereti a letisztult, elegáns és hipermodern formatervezésű darabokat, az biztosan ismeri a Mobili Mania-t, mely egy éve már a belvárosban várja vásárlóit. Érdemes azonban annak is benéznie ide, aki apróságokat keres: az üzlet ugyanis olyan cégek kiegészítőt is forgalmazza, mint az iittala (www.iittala.fi) vagy a Marimekko.
Mobili Mania, 1065 Budapest, Paulay Ede u. 37-39., tel.: 321-6549





3. Provence Home Décor & Goa Home
A Goa és a Provence esetében már nem is egy üzletről beszélünk, hanem egy valóságos láncolatról. A lánc első tagja a Provence Home Décor volt, ahol romantikus bútorokat és kiegészítőket árultak (és árulnak ma is) dél-franciaország bájos stílusában, mellette nyílt nem sokkal később a Goa Home, távol-keleti darabokkal. Ma már néhány házzal odébb (a Király és Kazinczy utca sarkán) egy újabb Goa is várja vásárlóit, jó ideje pedig a Goa Café is nagy sikerrel működik az Andrássy úton. A lánc összes tagja lecke jó ízlésből és modern ázsiai lakberendezésből.
Provence Home Décor & Goa Home, 1075 Budapest, Király u. 19-21., tel.: 352-8442





4. Provence-i Illatpiac
A Király utcai villamosmegállónál várja a finom illatok rajongóit az Illatpiac. Főként a francia L’Occitane en Provence termékeit árulják (szappanokat, testápolási termékeket), de rengeteg az illatgyertya (az Esteban termékei, olyan nevekkel, mint “tavaszi rét” “és “forró kapucsinó”), a lakásillatosító, kapható rózsaillatú vasalóvíz, cédrusillatú füstölő és természetes alapú dekorkozmetikum is. Tanácstalan ajándékozóknak kötelező betérniük ide!
Provence-i Illatpiac,1073 Budapest, Erzsébet krt. 56. Tel.: 352-69-17 www.esteban.fr , www.loccitane.fr





5. Bo Concept
Dán designbútorok megfizethető áron – felesleges többet mondanunk. Elegáns, letisztult vonalak, nagy választék, hibátlan kiszolgálás, stílusos kiegészítők Óbuda kapujában.
Bo Concept, 1023 Budapest, Óbuda Gate üzlet- és irodaház, Árpád fejedelem útja 26-28., tel.: 346-3040

6. InnoShop
Végre egy üzlet merész fiataloknak! A dán Innovation bútorgyár filozófiája az, hogy megfizethető áron kínál egyszerű alapbútorokat vásárlóinak – ezerféle kárpittal, karfával, lábbal, színnel, mintában. Választhatsz akár terepszínű ágyat, rikítózöld vagy pop-art mintás kanapét is, folyamatosak az akciók, a kiegészítőkínálatban pedig a Kartell és a Koziol termékeiből válogathatsz!




InnoShop, 1092 Budapest, Ráday u. 45., tel. 217-0151 www.innoshop.hu





7. Mood
Néhány hónappal ezelőtt nyílt meg a hazai designszcéna legújabb üzlete. Sütő Kata belsőépítész és társai azzal a céllal hozták létre a Mood-ot, hogy a merész olasz designvonalakat népszerűsítsék – meglepően alacsony árakon. Harsány színek, karakteres formák és loft-fíling a Király utcában, a Körúttól egy sarokra.
Mood, 1068 Budapest, Király u. 82, tel:: 321-9395





8. Terebess Center
Az egzotikus stílus híveinek Mekkája Budapesttől húsz percre. Több ezer négyzetméter, elképesztő bőség távol-keleti bútorokból, dísz- és használati tárgyakból, textilekből, de látható japán tea- és kínai sziklakert, teáskanna-kiállítás és ázsiai teríték-tárlat is. Ha lelkiismeretesen végiglátogatod, jó két-háromórás program, de nagyon megéri – nemcsak az élmény miatt, hanem azért is, mert a Bolhaboltban alkalmi, kishibás és maradék termékek kaphatók szinte fillérekért.
Terebess Center, 2143 Kistarcsa, Szabadság útja 56. Tel.: (28) 507-070





9. Dome
A német Leonardo cég légiesen könnyed és modern üvegtárgyait, a Zack rozsdamentes acél konyhai eszközeit és az Asa kerámiát forgalmazzák, illetve néhány kiemelkedően tehetséges magyar formatervező tárgyait is. Aki itt nem talál magának kedvére való dísztárgyat vagy ajándékot, magára vessen!
Dome City, 1136 Budapest, Pannónia u. 30., tel.: 236-0086
Dome Árkád, 1106 Budapest, Árkád Bevásárlóközpont, Örs vezér tere 25., tel.: 434-8322





10. Magma Lakásművészet
A város legjobb olyan üzlete, mely kizárólag hazai formatervezők és iparművészek tárgyait árusítja. Üvegcsodák, ruhák és táskák, bútorok, dísztárgyak, az iparművészet megismételhetetlen egyediségében és szakértő válogatásban tálalva.
Magma Lakásművészet, 1052 Budapest, Petőfi S. u. 11., tel.: 235-0277






11. Lufiland
Ha bulit szervezel, ha karácsonyra vagy farsangra készülsz, vagy csak felejthetetlenné szeretnél tenni egy születésnapot, tökéletes választás a Lufiland. Lufik ezrei, lampionok, feliratok, bulikellékek, álarcok, őrültségek és rengeteg ajándéktárgy.
Lufiland, 1061 Budapest, Andrássy út 5., tel.: 342-6989





12. Vasseva
Divat- és öltözéktervező, és egyáltalán: kifogyhatatlan kreativitású művész Vass Éva, aki aprócska üzletében saját tervezésű ruhák és tárgyak mellett más ipar- és képzőművészek csecsebecséit, műalkotásait is árulja.
Vasseva, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 67., tel.: 250-0908

13. Oppala
Látványos és praktikus apróságok, használati tárgyak, reklámajándékok –



egyelőre saját üzlet nélkül, ám több helyen. A folyamatosan fejlődő cég kínálta választékról és vásárlási lehetőségekről érdemes a honlapjukon utánanézni!
Oppala Kft., postacím: 1035 Budapest, Berend u. 8., tel.: 453-3305

+1 D2K Könyvesbolt
A kakukktojás listánkon: egy könyvesbolt. De nem akármilyen. Építészek, divat- és formatervezők, grafikusok és vizuáliskultúra-fanatikusok kedvenc lelőhelye, albumok, magazinok, a legfrissebb nemzetközi könyvújdonságok hatalmas gyűjteménye szakembereknek és laikusoknak is. Kérésre bármilyen szakkönyv vagy folyóiratmegrendelhető vagy előfizethető, de a helyszínen is tekintélyes a választék.
D2K Könyvesbolt, 1061 Budsapest, Ó u. 19., tel.: 331-4931

Kattints a képekre, a nagyobb méretű változatokhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top