Virágdísz Anyák napjára

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Készítsük el ezt a virágdíszt hálánk jeleként, szeretetünk kifejezésére, édesanyák, nagymamák, dédik örömére. A szívforma önmagáért beszél, az illatos virágokban pedig tovább gyönyörködhetünk, mint ha kuglóf vagy torta készülne a sütõformában.
2004. 05. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom
És persze az is bátran hozzáláthat, aki sütésre nem vállalkozna…

Alapanyagok, kellékek:
12-14 szál szegfű
1-2 szál jácint
macifű
rügyező ágacska
selyem- és organzaszalag
nedves tűzőhab
fém tortaforma

1. Érdekessége ennek a kompozíciónak, hogy a sokak által unalmasnak vélt (nagyon tartós!) vágott virágot, a szegfűt használja nagyobb tömegben. A virágok halványzöld színe fokozza a virágdísz tiszta szépségét. A tortaformát béleljük ki a darabokra vágott tűzőhabbal, és öntözzük be alaposan. Ellenőrizzük, hogy nem folyik-e, nehogy később vízfoltot hagyjon az asztalon. (A biztonság kedvéért érdemes fóliával kibélelni a sütőformát.) Vágjuk le a szegfűk fejét ferde metszlappal, 3-4 cm-es szárral, és tűzzük egymás mellé a formába.


2. A szegfűk szárát vágjuk fel kisebb darabokra, és a virágfejek közötti részt töltsük ki ezekkel a zöld, levélkés részekkel. Annyit használjunk belőlük, hogy elfedjék a tűzőhab felületét.

3. A jácintvirágzatról csipkedjük le a virágokat. Ezeknek tölcséres a szerkezete, ezért hatot-nyolcat könnyen fel tudunk fűzni belőlük egy-egy macifűszálra. Díszítsünk így fel 8-10 szál macifüvet. A virágok száma fűszálanként változó legyen.

4. A „felvirágozott” macifűszálak két végét bújtassuk a virágfejek közé, szabálytalan elrendezésben. Az apró rügyes, zöld ágacskát is tűzzük a kompozícióba. Végül a sütőformát kössük körbe az organza- és szaténszalagokkal.
Olvass tovább

Hozzászólások