Otthon

A lélek és az otthon: merjünk önmagunk lenni!

Kiegészítõk, dísztárgyak, ékszerek, csecsebecsék. Minden, ami nem kifejezetten lakberendezés, de szorosan hozzátartozik egyéniségünkhöz. Az alábbiakban megtudhatjátok, miért fontos a kizárólag ránk jellemzõ apró tárgyak jelenléte a lakásban.




Vegyük például ezt a halmintás, lenvászonból készült női táskát. Kék-sárga színkombinációja derűt és megelégedettséget sugároz. Vincent Van Gogh mondta egyszer, hogy a kék-sárga az angyalok nevetésének színét idézi. A táska lazán az előszobai komódra dobva fesztelen benyomást kelt: tulajdonosa tisztában van saját értékeivel, ezért képes harmóniában élni szűkebb-tágabb környezetével. A táska a halmotívummal kiegészülve szellemi gazdagságot és termékenységet jelent. Tengerkék színe a hagyományos női kreativitásra és önismerete utal, amely a táska környezetbarát anyagával (lenvászon) a természetközeliséget sugallja. Egyszerre modern és archaikus darab ez; a lakásban elhelyezve méltán hirdeti egyéniségünk szabadságát és a már bevált formákhoz való ragaszkodásunkat is.





A tűznek mindig is különleges jelentőséget tulajdonítottak az emberek. Nemcsak meleget ad, hanem fénye besugározza életünket. A gyertyaláng olyan, mint a szeretet: soha nem fogy el, egy lángból végtelen számú gyertyát vagyunk képesek lángra lobbantani. A képen látható vasbordázatú gyertya egy kis fatálkán áll, így a fa-elem szerencsésen vegyül a föld-elemmel. Ebben a minőségében erősen rusztikus hatást kelt, visszafogott és egyszerű külseje szelídséget és női melegséget sugároz. Azt hiszem, egy igazi otthon nem nélkülözheti a gyertyát, amely a hálószobában felállítva a szerelmes együttlétek méltó kísérője és tanúja lehet.





Nézzük ezt a gyönyörű karkötőt! Valóságos ezüstszínű csoda, amely a közepén lévő tengeri kővel elegáns és kiismerhetetlen hatást kelt. Nemhiába: a tenger és a nő kapcsolatát számtalan költő megénekelte már. Érzelmi hullámzásaink, lelkünk apró, és néhol szeszélyesnek tűnő rezdülései, mind-mind tudatosan felvállalt női lényünk mivoltából fakad, amelyet a férfiak gyakran következetlennek, ellentmondásosnak hisznek. De ez nem baj, hiszen ettől vagyunk a férfiak számára csábítóan vonzóak: ha akarjuk, elnyeljük őket, mint a tenger, ha akarjuk, körbefonjuk őket és kellemesen



izgató nyaldosásunkkkal kényeztetjük őket. Azt hiszem, az ékszerek nemcsak egyszerűen szebbé teszik a női testet, de kifejeznek valami ősi lényeget a nők különleges és egyedi lelkéből is. Hiszen milyen üresnek tűnik ez a fényképen látható nyaklánc a hozzá tartozó női nyak nélkül! Hiszen egy nő nyakának számtalan, csak rá jellemző hajlása lehet! Kecsesen ívelő, vagy éppen szemtelenül hóbortos, elegáns vagy éppen gyermeki tisztaságot sugalló. A hálószobában elhelyezett szecessziós szépítkezőasztalka, és a körülötte található felszabadult rendetlenségben heverő ékszerek, még a mai rohanó korunkban is azt hirdetik, hogy jó érzés nőnek lenni, hogy jó érzés egy férfi tekintetében fürödni, amikor éppen készülődünk valahová, vagy csak úgy létezünk egyedül a szobában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top