Otthon

Nincs mit szégyellni

A naiv, kissé idétlen fölvállalja, hogy ragaszkodik régi kabaláihoz, nosztalgiával õrzi játékait, melyekhez érzelmi szálak fûzik. S bár felnõtt, szívesen látja õket a szobájában továbbra is.





Kedveli a gyerekes tárgyakat, mobiltelefonját macis tokban tartja, egész gyűjteménye van macis tárgyakból: táska, tollak, stb.

Szereti a romantikát, ugyanakkor szívesen jár kockás kantáros nadrágban és plüsskutyás mamuszban.









Ha magunkra ismertünk, ne szégyelljük tovább, rakjuk ki régi játékainkat! Persze nem gyerekszobát rendezünk be, a fotel, az íróasztal, a számítógép megmarad, egy-egy a régi figurákból összeállított kompozícióval, vagy a játékok új funkcióival vidám, egyedi hatást érhetünk el, anélkül, hogy megválnánk ezektől a kedvenc tárgyainktól.









Nyugodtan kitehetjük Henri Rousseau képeinek reprodukcióit
Ha csak pár hajas babánk maradt, de a szobában szívesen keltenénk nosztalgikus hangulatot, érdemes a falat a rózsaszín vagy a világoskék árnyalataival kifesteni, és ehhez hangolni a lakástextíliákat. Apró virágmintás tapéta is leánykás hangulatot kelt. Ragaszthatunk a régi tapétára idétlen matricákat is, vagy rajzolhatunk magunk stilizált gyermekrajzokat, vagy nagy stilizált virágokat sablon segítségével. Ha szeretjük a csillagokat, fluoreszkáló matricákból kirakhatjuk kedvenc csillagképeinket a plafonra, vagy ragaszthatunk a plafonra vidám posztereket is.







Nyugodtan kitehetjük a cicás-kutyás, Harry Potter-es posztereket, gyerekrajzokat, esetleg Henri Rousseau naiv festő képeinek reprodukcióit.


Földig érő pöttyös függöny a hatvanas évek hangulatát idézi fel, akárcsak a piros alapon fehér pöttyös párna. A kockás sportos hatást is kelt.

 







használjunk fel kis szekrényeket, pici székecskéket, alacsony asztalokat

Ne dobjuk ki a 25 évvel ezelőtt oly népszerű kék, zöld kocka-szekrényeket! Tisztítsuk meg, ha műanyag fogóik is megvannak még, olcsón trendi bútorokhoz jutottunk. Kis szekrényeket, pici székecskéket, alacsony asztalokat serdülő unokaöccseink szüleitől könnyedén elkunyerálhatunk, használjuk fel ezeket nem funkciójuk szerint, de pl. virág-állványnak vagy dohányzó-asztalnak. Ne dobjuk ki, és ne ajándékozgassuk el plüssállat-gyűjteményünket, párnaként kerülhetnek a fotelekre, a földre, csinálhatunk belőlük gyertyatartót.









A játékos virágtartók is színt vihetnek a lakásba
Ha kis virágcserepet teszünk a maci mancsába, virágtartó készülhet belőle, kivágva a kilincsre is felhúzhatunk egy állatkát. Régi babákból alkothatunk asztallábat, kislányruhából lámpaernyőt. Meglehetősen idétlenül hat, ha babáinknak mai frizurát készítünk.





A pöttyös labdát feltehetjük a szekrény tetejére dísznek.








Üveggolyókból készült kompozíció jól mutat az asztal közepén. Ha szeretjük az idétlen kuriózumokat, mint pl. a kedvenc rajzfilmfiguránkat ábrázoló órát, tegyük látványos helyre.

Viccesen mutat a kerek akváriummal a kis aranyhal is.








Selyemből vagy organzából készült potpourriket rakhatunk a polcokra, az asztal közepére. Szabjunk ki egy 15×15 cm-es négyzetet, tegyük bele az illatosított szárazvirágot, kössük át a kis csomagot szalaggal.

Üvegmatricából virágokat készíthetünk. Ha a leánykás hangulathoz ragaszkodunk, tegyünk tele mindent fodorral.









Fényhatásokkal is különleges eredményeket érhetünk el. Az asztal alá, szekrény mögé rejtett fényforrás romantikus, nosztalgikus hatást kelt, egy-egy virág, vagy apró figura közeli megvilágítása a falon érdekes árnyékokat hoz létre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top