Otthon

A pillangók völgye

Rodosz, a kedvelt üdülõsziget nem csak történelmi érdekességeket tartogat az odalátogató turista számára. Egy völgyét milliószám lakják a lepkék.





A pillangók völgye autóval könnyedén elérhető a sziget fővárosából, s nem kérdés, megéri az utazás. A buja növényzetű, hűvös szurdokban milliószám nyüzsögnek a pillangók. Felhőt alkotva lebegnek a vízesés fölött, ezrével telepednek a sziklákra, belepik a fák törzsét. A repkedő szépségeket a völgyben élő tűlevelű fák illatos édes gyantája csalja a környékre.

Bár a lepkék buknak az édes pempőre, emberi fogyasztásra azért nem ajánljuk. Gyanatevés helyett gyönyörködj inkább a festői szcenárióban.





Az egész meditrrániumra jellemző, hogy a legszebb tavasszal, amikor a hőség még nem elviselhetetlen, s a növényzet is buja. A pillangók völgye ebből a szempontból is különlegesség. Az enklávé mindig kellemesen hűvös, még a legnagyobb görög kánikulában is, nem is beszélve a kis patakokról és az említett vízeséséről, ahol bárki megmártózhat.








Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top